Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Χειροπέδες σε πέντε άτομα για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελαία Τριφυλίας

«Ξινό» βγήκε το ελεύθερο κάμπινγκ που έκαναν την Πέμπτη τρεις αλλοδαποί και δύο Έλληνες στην Ελαία Κυπαρισσίας, καθώς συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 4276/2014 (περί τουριστικών υποδομών).
Συνολικά στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, συνελήφθησαν 28 άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν 4 διαρρήξεις.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι σε 1.038 άτομα, εκ των οποίων τα 774 ήταν Έλληνες και τα 264 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 715 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 182 άτομα, από τα οποία 120 ήταν Έλληνες και 62

αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 104 άτομα.
Παράλληλα, βεβαιώθηκαν συνολικά 403 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
Ένας 48χρονος γιατί σε έλεγχο που του έκαναν στην περιοχή της Τέντας, οι αστυνομικοί βρήκαν να έχει στην κατοχή του 4,2 γραμμ. χασίς και 12 ναρκωτικά δισκία.
Μία 27χρονη, για καταδικαστικό έγγραφο.
Οι 2 Έλληνες και οι 3 αλλοδαποί, για ελεύθερο κάμπινγκ στην παραλία της Ελαίας στην Τριφυλία.
Τρεις Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δέκα Έλληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάσεις
Παράλληλα, εξιχνιάσθηκαν κλοπές και απόπειρες. Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξιχνιάσθηκε απόπειρα κλοπής που είχε γίνει σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στις 18 Ιουνίου στους Γαργαλιάνους. Άγνωστος μπήκε στο πρακτορείο νύχτα, όμως δεν αφαίρεσε τίποτα. Ωστόσο η δράση του καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης. Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονης, για απόπειρα κλοπής.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκαν άλλες 3 περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά απόπειρα κλοπής από σπίτι γυναίκας στον Άρη Μεσσηνίας. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι αφού έσπασαν την πόρτα, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου Ρομά.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά κλοπή σε οικόπεδο στον Άγιο Φλώρο. Οι δράστες από περιφραγμένο οικόπεδο, αφαίρεσαν 5 μεγάλες μπαταρίες φωτοβολταϊκών και τρεις κλούβες με χάλκινα εξαρτήματα. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ρομά, 31 και 40 ετών.
Τέλος, εξιχνιάσθηκε και μια περίπτωση κλοπής σε αύλειο χώρο οικίας γυναίκας στον Άμμο Μεσσηνίας. Από τον περιβάλλοντα χώρο αφαίρεσαν δύο μεγάλα χάλκινα καζάνια.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 40χρονου Ρομά για κλοπή.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα