Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Συμβάσεις για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Υπογράφηκαν χθες οι συμβάσεις προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ, για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας επισημαίνεται ότι ο σύγχρονος εξοπλισμός έρχεται να αντικαταστήσει τον από 20ετίας υφιστάμενο πεπαλαιωμένο εξοπλισμό. Τα νέα μηχανήματα προορίζονται να εξοπλίσουν, κυρίως, το Τμήμα του Χειρουργείου, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Τακτικό Οφθαλμολογικό Εξωτερικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Τμήμα Υπερήχων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Η προμήθεια αφορά, ειδικότερα, δύο συστήματα βιντεολαπαροσκόπησης υψηλής

ευκρίνειας, έναν ενδοσκοπικό πύργο ΩΡΛ, δύο συστήματα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, ένα σύστημα επεξεργασίας νερού, έναν τομογράφο οπτικής συνοχής, ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο και 2 υπερηχοτομογράφους γενικής χρήσης.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
Στην ίδια ανακοίνωση της διοίκησης του Γ.Ν. Μεσσηνίας σημειώνεται, εξ άλλου, ότι χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η νέα διακήρυξη για την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ. Ο εξοπλισμός αυτός αφορά ένα σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης, έναν πλήρη βρογχοσκοπικό πύργο και 20 μηχανήματα τεχνητού νεφρού.
Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση του Νοσοκομείου, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.
Ο εν λόγω εξοπλισμός αφορά ένα ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α΄, ένα σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας, ένα σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, ένα σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης, καθώς και ένα πλήρες οδοντιατρικό συγκρότημα.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας γνωστοποιεί ότι “με εξουσιοδότηση που της παρείχε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ολοκληρώνει την ερχόμενη εβδομάδα πρόταση για την προμήθεια απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος είναι να παραδοθεί σε κάθε κέντρο υγείας -εφόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη- ένα πακέτο βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει έναν ψηφιοποιητή, μία οδοντιατρική έδρα, έναν καρδιογράφο, ένα οξύμετρο και έναν φορητό απινιδωτή.
Σε δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος εξέφρασε ευχαριστίες προς “την ηγεσία του υπουργείου Υγείας Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, καθώς και τον συμπατριώτη μας Αλέξη Χαρίτση για την αμέριστη στήριξη που προσφέρουν καθημερινά”. eleftheriaonline


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα