Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Τέσσερις δυνατοί μετασεισμοί σε διάστημα 28 λεπτών

Ο μεγαλύτερος ήταν 4,3 Ρίχτερ και ο μικρότερος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Η Ζάκυνθος εξακολουθεί να «χορεύει» στον ρυθμό του Εγκέλαδου, ενώ οι κάτοικοι του νησιού εκφράζουν την ανηστυχία τους ενόψει ενός ενδεχόμενου ισχυρού μετασεισμού γύρω στα 6 Ρίχτερ, μετά το κυρίως φαινόμενο των 6,6 Ρίχτερ που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και την έντονη μετασεισμική ακολουθία.
Το απόγευμα της Δευτέρας τέσσερις αισθητοί μετασεισμοί, μεγέθους από 3,6 Ρίχτερ έως και 4,3 Ρίχτερ, συμφωνα με στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, ανησύχησαν ακόμη περισσότερο τους Ζακυνθινούς, καθώς σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 28 λεπτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος μκετασεισμός ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας

Ρίχτερ και σημειώθηκε περίπου στις 17:10.
Μόλις 13 λεπτά αργότερα, στις 17:23, σημειώθηκε ο δεύτερος μετασεισμός, μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τέσσερα λεπτά μετά, στις 17:27, εκδηλώθηκε ο τρίτος μετασεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και 11 λεπτά, καταγράφηκε ο τέταρτος και τελευταίος σεισμός της μικρής αυτής ακολουθίας, επίσης μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι σεισμολόγοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, επιμένουν ωστόσο ότι πιθανότατα το επόμενο διάστημα να σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός, μεγαλύτερος από 5,5 Ρίχτερ, ίσως και πάνω από 6 Ρίχτερ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν να καταγράφουν τις υλικές ζημιές, ενώ η καθημερινότητα έχει επανέλθει σε ικανό επίπεδο στο ρυθμό της, μετά το αρχικό σοκ της ισχυρής σεισμικής δόνησης.protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα