Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κάτω από 3 ευρώ το λάδι στη Μεσσηνία - 5 ευρώ πωλείται στην Κοζάνη!

Στα 2,90 ευρώ το κιλό είναι η τιμή του φρέσκου μαυρολίσιου ελαολάδου στη Μεσσηνία. Για το περσινό λάδι, η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 2,70 ευρώ.
Πηγές της αγοράς μάς επεσήμαναν πως η τιμή καθορίζεται από την παραγωγή ελαιόλαδου της Ισπανίας. Μας διευκρίνισαν ότι “αν η Ισπανία φτάσει ή και ξεπεράσει φέτος το 1,6 εκ. τόνους, τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. Αν μείνει κάτω απ’ αυτό το νούμερο, μπορεί να ανέβει το δικό μας λάδι”.
Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου, όπου υπάρχει μεγάλη παραγωγή μαυρολίσιου, ο πρόεδρος Λάζαρος Σύρνος μας ενημέρωσε ότι “εμείς αγοράζουμε με 3 ευρώ το

μαυρολίσιο”, επιβεβαιώνοντας πως γενικά η τιμή είναι 10 λεπτά πιο χαμηλή”. Ανέφερε ότι “με το που τελειώνει το μαυρολίσιο αρχίζει και το βάτσικο” και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να έχει καλύτερη τιμή.
Ο πρόεδρος συνέστησε “να μην πέσουν οι παραγωγοί και πιέζουν για να πουλήσουμε αμέσως”, εκφράζοντας ελπίδα για βελτίωση των τιμών και επισημαίνοντας: “Δεν υπάρχει λάδι φέτος, είναι 40% μείον σε όλη την Ελλάδα. Στην Ιταλία λόγω ζημιών η παραγωγή είναι μειωμένη και πρόσφατα από το χαλάζι προκλήθηκαν και άλλες ζημιές. Η περιοχή μας έχει 40% ζημιά από το Ζορμπά και νωρίτερα από το δάκο”.
Ωστόσο, παραδέχθηκε πως “φέτος είναι όλα κατά των παραγωγών. Είναι όλα προς τα κάτω και στην ποσότητα και την ποιότητα”. Τέλος, συμφώνησε ότι “υπάρχουν ακόμα αρκετές από το περσινό λάδι” και εκτίμησε πως “τα αποθέματα αυτά έχουν παίξει το ρόλο τους. Ηταν λάθος που δεν πούλησε ο κόσμος με 3,5 ευρώ, περιμένοντας να πάει στα 4”.
ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιμέρων της Κοζάνης το φρέσκο λάδι πωλείται 5 ευρώ. Για την περιοχή εκτιμάται ότι πρόκειται για την καλύτερη χρονιά σε επίπεδο παραγωγής. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “ο καιρός βοηθάει ιδιαίτερα” και παρατήρησε πως το λάδι Ιμέρων πέρα από την ενδοχώρα φτάνει και στη Γερμανία. Γ.Σ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα