Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Εκτός πρώτης δόσης βασικής 66.216 παραγωγοί, 5.628 οι κομμένοι για λόγους ιδιοκτησιακούς

Την ακτινογραφία της μεγάλης πληρωμής της πρώτης δόσης βασικής ενίσχυσης 2018 έδωσε στην δημοσιότητα ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), όπως είχε προαναγγείλει ο ΑγροΤύπος, στις 2 το μεσημέρι. Συνολικά, με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εκτός έμειναν 66.216 άτομα, με την μεγάλη πλειοψηφία (52.737) να αφορούν δικαιούχους ποσών κάτω από 250 ευρώ, που θα συμπεριληφθούν στη β’ δόση.
Εξαιτίας του ΑΤΑΚ, όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου έμειναν εκτός 5.628 άτομα, (με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ, όπως ανέφερε στην

ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ).
«Τα εν λόγω αγροτεμάχια εξαιρέθηκαν από τον υπολογισμό της δικαιούμενης ενίσχυσης, μέχρι την ταυτοποίησή τους», συμπλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα πάντως με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από βδομάδα θα εκδώσει νέα ανακοίνωση, στην οποία θα εξηγεί πώς ακριβώς θα δαιχειριστεί τις περιπτώσεις παραγωγών που έχουν εκκρεμότητες με τους δασικούς χάρτες, αλλά οι περιπτώσεις τους, δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει.
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ       agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα