Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Τσελέντης για τους σεισμούς στη Ζάκυνθο: «Υπάρχει διέγερση στην ευρύτερη περιοχή»

Για τους πρόσφατους σεισμούς στη Ζάκυνθο μίλησε ο Άκης Τσελέντης, σημειώνοντας ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας.
Διαδοχικοί σεισμοί έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στη Ζάκυνθο. Ο ισχυρότερος σεισμός των 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ δόνηση 4,2 Ρίχτερ ακολούθησε το πρωί της ίδιας ημέρας.
Από την Παρασκευή έχουν καταγραφεί πολλαπλές σεισμικές δονήσεις, μικρότερου μεγέθους, στο Ιόνιο Πέλαγος, κοντά στη Ζάκυνθο.
Κληθείς να σχολιάσει τη σεισμική δραστηριότητα, ο καθηγητής Άκης Τσέλεντης δήλωσε ότι «παρατηρείται μια μικρή διέγερση στον κόλπο του Λαγάνα που μάλλον εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του 4,4» Ρίχτερ.
Ο σεισμολόγος, μιλώντας στο tempo24.news, πρόσθεσε ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο διαθέτει δίκτυο στην περιοχή και παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου.
«Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει μία σεισμική διέγερση στην ευρύτερη περιοχή»,

παρατήρησε ο κ. Τσέλεντης.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:43, ξημερώματα του Σαββάτου, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή, στον κόλπο του Λαγανά, περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου.
Το πρωί, στις 9:49 σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ, στον θαλάσσιο χώρα, περίπου 39 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Ζακύνθου. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα