Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

«Καβάτζα» με 2,5 κιλά χασίς είχε κάνει για το χειμώνα 54χρονος

«Καβάτζα» για το χειμώνα είχε κάνει ένας 54χρονος σε χωριό του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών να κατέχει πάνω από 2,5 κιλά χασίς. Αυτό που ήταν ιδιαίτερο εντυπωσιακό, ήταν ο επιμελής τρόπος με τον οποίο είχε αποθηκεύσει τη μεγαλύτερη ποσότητα, σε χώρο εκτός σπιτιού.
Χθες το μεσημέρι ο 54χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια. Ο 54χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιόν της σήμερα το μεσημέρι.
Στο σπίτι και στην αποθήκη
Ο 54χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, αλλά για μικρές ποσότητες ναρκωτικών. Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι κατέχει σημαντική ποσότητα. Έτσι, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν συλλέξει, τα ξημερώματα της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας μετέβησαν στο χωριό που διαμένει. Εκεί πραγματοποίησαν έρευνα τόσο στο σπίτι του όσο και σε αποθήκη που είχε.

Μέσα στη λαδούσα
Αρχικά βρήκαν τυλιγμένη σε χαρτί μια μικρή ποσότητα χασίς βάρους 1,7 γραμμαρίων. Ακολούθως, στην αποθήκη επιμελώς κρυμμένη βρήκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 2.380 γραμμαρίων. Την ποσότητα αυτή είχε τοποθετήσει επιμελώς σε μια μικρή λαδούσα, την οποία είχε κρύψει μέσα σε πάνινο σακί.
Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν σε άλλες δύο νάιλον συσκευασίες ποσότητα κλώνων και φύλλων κάνναβης, βάρους 168 γραμμαρίων.
Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν ακόμα και κατάσχεσαν ένα γεωργικό εργαλείο (ψαλίδα) με ίχνη κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μια ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος παραδέχθηκε ότι τα ναρκωτικά είναι δικά του και προέρχονται από καλλιέργεια.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.   Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα