Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Χωρίς δουλειά από χθες συμβασιούχοι- παρατασιούχοι Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Τριφυλίας

Χωρίς δουλειά έμειναν από χθες συμβασιούχοι-παρατασιούχοι που εργάζονταν στο Δήμο Τριφυλίας μέσω του προγράμματος με τίτλο «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Δημόσια Πρόσκληση 8/2018 του ΟΑΕΔ)».
Στο Δήμο Τριφυλίας εργάζονταν 50 άτομα με το προαναφερθέν πρόγραμμα από τον Οκτώβρη του 2018 και προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε διάφορους τομείς καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Τον Ιούνιο του 2019 δόθηκε τετράμηνη παράταση ισχύος των συμβάσεων των εργαζομένων της Δ.Π. 8/2018 με έκδοση και δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος αιτούνταν από το καλοκαίρι να δοθεί και νέα τετράμηνη παράταση στην εργασία τους, με σειρά επιχειρημάτων, και Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, μεταξύ των οποίων και το Δ.Σ. Τριφυλίας, έχουν λάβει αποφάσεις και εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης και στήριξης στο αίτημά τους.
Ωστόσο, μέχρι και χθες παράταση δεν εδόθη και, κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοι έμειναν

χωρίς δουλειά, έχοντας να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ξανά την ανεργία και την αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά το εργασιακό τους μέλλον και τον προγραμματισμό της ζωής τους.  Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα