Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Στήνουν φροντιστήρια για μαθητές του Δημοτικού – Ανάστατοι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων

Φωτιές στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας έχει ανάψει η πρόταση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδας για νομιμοποίηση των Κέντρων Μελέτης για μαθητές του Δημοτικού που ήδη λειτουργούν σε ιδιωτικές φροντιστηριακές εγκαταστάσεις.
Η πρόταση κατατέθηκε από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Με υπόμνημά της προς την κ. Γεωργία Παπαευθυμίου, πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Προσόντων και Πιστοποίησης Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η ΟΕΦΕ καταγράφει, μεταξύ άλλων, και την εξής πρόταση, αναφορικά με τα Κέντρα Μελέτης:
«Αποτελούν και αυτά ένα εκπαιδευτικό φαινόμενο που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς κανένα πλαίσιο που να ρυθμίζει και να εποπτεύει τη λειτουργία τους.
Προτείνουμε: την επέκταση της άδειας φροντιστηρίου για παροχή εκπαιδευτικών

υπηρεσιών και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»



Η τελευταία πρόταση της συγκεκριμένης διατύπωσης είναι αυτή που αναζωπύρωσε τη φωτιά που έχει ανάψει και στις δύο προαναφερόμενες συνδικαλιστικέ ενώσεις εκπαιδευτικών καθώς πρόκειται για θέμα που τις απασχολεί σοβαρά ήδη από την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης. Στις 22 Μαρτίου 2019, μάλιστα, το ΔΣ της ΟΙΛΕ συναντήθηκε επί τούτου με τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος σε σχετική ομιλία του στη Βουλή είχε χαρακτηρίσει τα Κέντρα Μελέτης ως «αμαρτωλή και επικίνδυνη πρωτοβουλία των Φροντιστηρίων». Επί της ουσίας τόσο οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών όσο και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρούν τα Κέντρα Μελέτης ως πρώτης τάξεως… Δούρειο Ίππο για την ίδρυση ιδιωτικών φροντιστηρίων για παιδιά του Δημοτικού. Βασικό επιχείρημα αποτελεί το γεγονός ότι «το άρθρο 56 του Ν. 682/77 δεν επιτρέπει τη λειτουργία φροντιστηριακών δομών για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης»



Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει πάρει ακόμα θέση επί του συγκεκριμένου θέματος. Τις καταγγελίες, δηλαδή, των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών. Οι δύο οργανώσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην οποίαν συμφώνησαν αφενός την κοινή τους στάση απέναντι στο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας των Φροντιστηριούχων και αφετέρου να καλέσουν σε κοινό μέτωπο και την ΟΛΜΕ, η οποία εκφράζει τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα