Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Περικλής Μαντάς: «Ισχυρή βάση για μια αυτοδύναμη Ελλάδα»

Ομιλία πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, κατά τη συζήτηση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου "Επενδύω στην Ελλάδα" στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως ανάφερε ο κ. Μαντάς, «δε συζητούμε για τα πρωτοποριακά και τα καινοτόμα, αλλά για τα αυτονόητα, τα καθημερινά και τα απλά», ενώ το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο «κάνει δύο (2) βασικά πράγματα:
Πρώτον, επιταχύνει τις διαδικασίες και βοηθά τους επενδυτές να προσπεράσουν ένα σωρό αχρείαστα εμπόδια. Δεύτερον, αντιμετωπίζει θεσμικές και δομικές αδυναμίες και παθογένειες που λειτουργούσαν έως σήμερα αποτρεπτικά για τις επενδύσεις. Που έδιωχναν τον πλούτο μακριά από τη χώρα και τον έστρεφαν προς άλλους, ευνοϊκότερους προορισμούς», μια και «με ευχολόγια και ρητορική περασμένων δεκαετιών, κανένας δε θα επενδύσει σε

αυτόν τον τόπο».
Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε ακόμα στους στόχους του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, λέγοντας ότι έχει πολλαπλούς, όπως «άρση πολλαπλών επενδυτικών εμποδίων, περιορισμός της αχρείαστης γραφειοκρατίας και απλούστευση της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αδειοδότησης, εκσυγχρονισμός του θεσμικού και νομικού πλαισίου που αφορά στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, διαφάνεια στην αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων και συνδικαλιστικών φορέων, παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».
Επίσης ο κ. Μαντάς υπερασπίστηκε τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου αναφορικά με την κατάργηση του συστήματος βαθμών όχλησης, την κατάρτιση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη στον οποίο θα περιλαμβάνεται όλη η απαραίτητη πληροφόρηση για τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης κ.λπ., την ενίσχυση της αδειοδοτικής διαδικασίας μέσω της συμμετοχής ιδιωτών ορκωτών λογιστών, τα μέτρα καταπολέμησης της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, καθώς και τα μέτρα διαφάνειας των συνδικαλιστικών φορέων.
Επιπλέον, ο κ. Μαντάς ανάφερε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες είναι: «ελάτε, όχι για να σας κάνουμε τη ζωή δύσκολη, ούτε για να σας πάρουμε τις περιουσίες σας, ελάτε και θα σεβαστούμε το χρόνο και το χρήμα σας, ελάτε να δημιουργήσετε, να κερδίσετε και να ωφεληθούμε όλοι από αυτό».  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα