Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Έωλες «απολογίες» στο Δ.Σ. Τριφυλίας για διορισμούς σε έμμισθες θέσεις διοίκησης

Σε τι συμφώνησαν και συμφωνούν με το δήμαρχο Τριφυλίας;
Όχι μόνο δε φώτισαν, αλλά, αντιθέτως, συσκότισαν περισσότερο το πλαίσιο συνεργασίας και «πολιτικής» συμβίωσης που σύνηψαν με το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, ο Στάθης Ανδρινόπουλος και η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, με όσα ανέφεραν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για τη συνεργασία τους. Συνεργασία με διορισμό της ίδιας της κυρίας Παναγιωτοπούλου και δύο μελών της παράταξης του κυρίου Ανδρινόπουλου σε έμμισθες θέσεις διοίκησης στο δήμο Τριφυλίας και νομικό του πρόσωπο και του ιδίου ως εντεταλμένου στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
Ούτε πλαίσιο ελέχθη, ούτε συγκεκριμένα ζητήματα, ούτε κοινές αρχές και αξίες, ούτε καν ψέλλισε κανένας το παραμικρό για συναντίληψη έστω και σε… οραματικό επίπεδο!
Ο κ. Ανδρινόπουλος, προ ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του και της παράταξής του με την παράταξη του δημάρχου, Γιώργου Λεβεντάκη, λέγοντας ουσιαστικά ότι ο δήμος – σύμφωνα με τον ίδιο όπως ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εκλογών και την ψήφο του λαού της Τριφυλίας – δε μπορούσε να διοικηθεί (σ.σ. κυβερνηθεί, ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) μόνο από την παράταξη του δημάρχου, Γιώργου Λεβεντάκη, και γι’

αυτό συνεργάστηκε μαζί της.
«Οι εκλογές γίνανε με το νόμο του Κλεισθένη. Δε γίνανε με καμία τροποποίηση κανενός νόμου και ο λαός της Τριφυλίας απεφάνθη και είπε “αυτοί είσαστε κύριοι, πάρτε τα ποσοστά σας και κυβερνήστε το δήμο”. Δεν είπε ούτε ποιος είναι συμπολίτευση, ούτε ποιος είναι αντιπολίτευση. Είπε ποιος είναι πλειοψηφία και ποιοι άλλοι είναι μειοψηφίες. Πλειοψηφία μόνη της δε μπορεί να κυβερνήσει και ο λαός της Τριφυλίας είπε “συνεργαστείτε μεταξύ σας γιατι θέλω να κυβερνηθώ”…» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρινόπουλος και τόνισε ότι «εμείς ανήκουμε στη βάρκα του δήμου Τριφυλίας»!
Δηλαδή, είπε ότι ο κ. Λεβεντάκης δε μπορούσε να διοικήσει μόνος του και χρειαζόταν τη συνεργασία του; Χωρίς τον κ. Ανδρινόπουλο ή και την κα Παναγιωτοπούλου, ο κ. Λεβεντάκης και οι συνεργάτες του δε μπορούσαν να διοικήσουν; Δεν είναι άξιοι και ικανοί να διοικήσουν ο κ. Λεβεντάκης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι; Αυτό είπε ο κ. Ανδρινόπουλος;
Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, από την πλευρά της, είπε ότι «Ο νόμος, λοιπόν, έδωσε τη δυνατότητα μέσα από συνεργασία η οποία η μία μορφή της θα ήταν να υπάρχει συνεργασία συνολική με την πλειοψηφούσα παράταξη, υπάρχει όμως και η δυνατότητα να γίνει συνεργασία σ’ επιμέρους θέματα μέσα από ορισμό σε θέσεις ευθύνης προσώπων από οποιαδήποτε παράταξη της αντιπολίτευσης. Και ερωτώ εσάς κύριοι, όταν σε κάποιο επιμέρους θέμα συμφωνήσετε με την πλειοψηφούσα παράταξη είστε συμπολίτευση;» και συμπλήρωσε πως «Είναι ξεκάθαρες τη μορφή που έχουν οι συνεργασίες, είναι ξεκάθαρη η θέση μου ως ορισμένης - από το δήμαρχο - αντιδημάρχου ως επικεφαλής της τρίτης παρατάξεως, είναι ξεκάθαρο το πρακτικό του ορισμού, δεν εγείρεται καμία αμφιβολία γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να το συζητάει κανένας, στην παρούσα φάση…». Η κα Παναγιωτοπούλου διορίστηκε από το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Όπως η ίδια είπε για τον ορισμό της ως αντιδημάρχου «υπάρχει όμως και η δυνατότητα να γίνει συνεργασία σ’ επιμέρους θέματα μέσα από ορισμό σε θέσεις ευθύνης προσώπων από οποιαδήποτε παράταξη της αντιπολίτευσης». Δεν ανέφερε όμως ποια είναι τα επιμέρους θέματα συνεργασίας της με τον κ. Λεβεντάκη.
Ποια είναι, δηλαδή, τα θέματα οικονομικής ανάπτυξης και τουρισμού για τα οποία συνεργάζονται;
Τι είχαν διακηρύξει προεκλογικά και σε τι συμφώνησαν μετεκλογικά και «έκλεισε» η συνεργασία τους; Το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού κόλπου, για παράδειγμα, έχει άμεση σχέση και με την οικονομική ανάπτυξη και με τον τουρισμό.
Σε τι συμφωνούν, λοιπόν, με το Προεδρικό Διάταγμα; Είναι σωστό και να μείνει ως έχει ή να ακυρωθεί; Με την «επένδυση Παππά» σε τι συμφωνούν;
Να γίνει η επένδυση και ο δήμος να βάλει πλάτη ή να μη γίνει και ο δήμος να είναι «απέναντι»;
Για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό κόλπο, σε τι συμφωνούν;
Σε τι συμφώνησαν και συμφωνούν Ανδρινόπουλος και Παναγιωτοπούλου με  το δήμαρχο, Γιώργο Λεβεντάκη;   Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα