Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Θρίλερ με τον θάνατο 15 παιδιών στην Αττική: «Έχω χαλάσει την πιάτσα», τι απαντά ο γιατρός που τα χειρούργησε


Ένα αδιανόητο θρίλερ που αφορά τους θανάτους 15 παιδιών ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές. Οι γονείς των παιδιών κατηγορούν τον γιατρό, τι απαντά ο ίδιος.
Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για 15 θανάτους παιδιών που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο καρδιοχειρουργό και όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειες του, σε δύο νοσοκομεία της Αττικής.
Ένα αδιανόητο θρίλερ που αφορά τους θανάτους 15 παιδιών ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές. Ήθελαν να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους κι έψαξαν να βρουν τον καλύτερο γιατρό. Στη συγκλονιστική επιστολή που έστειλαν στο υπουργείο Υγείας, οι γονείς των παιδιών καταγράφουν πως ο γιατρός αποδείχθηκε ψεύτικος και 15 παιδιά χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειες συγκεκριμένου καρδιοχειρουργού.
Οι γονείς κοινοποίησαν την ίδια επιστολή και στον Σύλλογο «Παιδικές καρδιές Βορείου Ελλάδος», ζητώντας από κάπου βοήθεια.Για τα όσα συγκλονιστικά και τραγικά γεγονότα βίωσαν στην κλινική ιδιωτικού νοσοκομείου, βρίσκεται σε εξέλιξη, με απόλυτη μυστικότητα, έρευνα από τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.
Το βασικό τμήμα της έρευνας είναι για μια ιδιωτική κλινική, καλώντας σε καταθέσεις γονείς των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους, ιατρούς και άλλα πρόσωπα. Ο παιδοκαρδιοχειρουργός τον οποίο καταγγέλλουν οι γονείς, είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο κι έχει δημιουργήσει μάλιστα ίδρυμα με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος.
Το τελευταίο διάστημα ο παιδοκαρδιοχειρουργός έχει αποχωρήσει και από τα δύο νοσοκομεία που εργαζόταν.


Η απάντηση του παιδοκαρδιοχειρουργού - «Έχω χαλάσει την πιάτσα»
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός, μιλώντας στο Mega, κανένας γονιός, από αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει, ενώ έκανε λόγο για «εκδίκηση».
«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε.
Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον..... Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές - καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης.
Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δε ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα