Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Μαφία Πολυτεχνειούπολης: Ο "Έσκο" στρατολογούσε ανήλικους μαθητές - Έκλεψαν 6 φορές κατάστημα δίπλα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε… "στρατολόγηση" ανηλίκων, με στόχο την ανακατάληψη των φοιτητικών εστιών και τη διακίνηση ναρκωτικών στους χώρους τους, είχε προχωρήσει ο προφυλακισμένος αρχηγός της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης, ο διαβόητος "ΕΣΚΟ".
Οι πέντε μαθητές του ΕΠΑΛ Ζωγράφου, που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, φέρεται να λειτουργούσαν με τις "ευλογίες" του Αλβανού κακοποιού, αποτελώντας τη διάδοχη κατάσταση μετά την εξάρθρωση των τριών σκληρών συμμοριών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι προφυλακισμένοι πρώην "ένοικοι" των φοιτητικών εστιών, ασκούσαν μέσα από τις φυλακές, "φυσική εξουσία" στο ορμητήριο της νέας συμμορίας, που διακινούσε ακόμα και κοκαΐνη εντός της Πολυτεχνειούπολης.
Το αποτύπωμα του "ΕΣΚΟ"
Το δωμάτιο 1003, στο 10ο όροφο της φοιτητικής εστίας, είχαν καταλάβει οι ανήλικοι συλληφθέντες, για να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο της παραβατικής τους δράσης. Πρόκειται για το… πρώην "στρατηγείο" του "ΕΣΚΟ", του αρχηγού της εξαρθρωμένης μαφίας της Πολυτεχνειούπολης. Μάλιστα οι αστυνομικοί, εντόπισαν στον χώρο αποτυπώματα του Αλβανού κακοποιού.
Σύμφωνα με τον φύλακα των εστιών, τα μέλη της συμμορίας είχαν εισβάλει στο χώρο παραβιάζοντας το λουκέτο του θυρωρείου, ενώ έσπασαν τις κλειδαριές από τις πόρτες με ένα σφυρί, αποκτώντας πρόσβαση σε τουλάχιστον 4 δωμάτια (608, 665, 666, 1003). "Έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και προκάλεσαν φθορές", φέρεται να ανέφερε ο φύλακας, στους αστυνομικούς, προσθέτοντας ότι οι νεαροί, έφτασαν σε σημείο να τοποθετήσουν δικό τους λουκέτο στην είσοδο που οδηγούσε στον 7ο και τον 8ο όροφο.  



Η παρουσία τους στο χώρο καταγράφεται για αρκετές εβδομάδες, με τις αρχές, να εντοπίζουν δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο μέσα από την εστία, στα κινητά τους τηλέφωνα. Ένα από τα στιγμιότυπα, αποτυπώνει τα μέλη της συμμορίας που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες full face, μέσα σε δωμάτιο του 6ου ορόφου.
Οι ανήλικοι έχουν μπροστά τους ποσότητες κάνναβης, ενώ σχηματίζουν με τα δάχτυλα τους όπλα. Σε βίντεο που έχουν μοιραστεί μεταξύ τους, ο ένας από τους συλληφθέντες επιδεικνύει τα παράνομα έσοδα της συμμορίας από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, μέσα σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας.
"Θα πεις σε κάποιον μικρό σας να μας καθαρίζει το μπαλκόνι στο 10ο ;", ρωτάει σε μήνυμα του ο ένας ανήλικος, που αναζητά άτομο για να καθαρίσει ένα κατειλημμένο δωμάτιο. Σε νέο μήνυμα του, αναφερόμενος στην… πληρωμή του καθαριστή, γράφει χαρακτηριστικά: "Πάρτε τον ρε μ….ς και του δίνουμε ένα τσιγαριλίκι".


Ο "BOLI", ο "ELDO", ο "HUS", ο "VITO" και ο "LELO"
"BOLI", "ELDO", "HUS", "VITO", "LELO". Αυτά τα ονόματα, εντοπίστηκαν γραμμένα με μαρκαδόρο στην επιφάνεια εσωτερικού μέρους ντουλάπας, στο δωμάτιο 666 της φοιτητικής εστίας.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τα ψευδώνυμα των μελών της συμμορίας, που είχαν αποκτήσει πρόσβαση στην Πολυτεχνειούπολη. Οι πέντε συλληφθέντες, ηλικίας 16 και 17 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, ήταν όλοι τους μαθητές σε ΕΠΑΛ του Ζωγράφου. Ο ένας από αυτούς, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, καθώς είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2021, με την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.
Η… ροπή των ανηλίκων προς την παραβατικότητα, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα, όπου μεταξύ άλλων έχουν δεκάδες στιγμιότυπα με ναρκωτικές ουσίες, ενώ σε άλλες εικόνες προτάσσουν ακόμα και πυροβόλα όπλα.



Κλοπές απέναντι από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Συνολικά 6 φορές, "χτύπησαν" οι ανήλικοι συλληφθέντες ένα κατάστημα – παιδότοπο, προκειμένου να αρπάξουν ποτά και φαγώσιμα για να εφοδιάσουν με προμήθειες τα δωμάτια που είχαν καταλάβει στις φοιτητικές εστίες.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κανελλοπούλου, λίγα μέτρα μακριά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από τις έρευνες της Ασφάλειας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε συνολικά 9 κλοπές και δεκάδες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες έφτασαν σε σημείο να κλέψουν μοτοσυκλέτα, την οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να κινούνται ανενόχλητοι μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Για να μην δίνουν στόχο, την έκρυβαν μέσα σε… πυκνούς θάμνους που υπήρχαν κοντά στις φοιτητικές εστίες.



"Πολυτέ γκαράζ"

"Σήμερα γεμίζουμε πάλι. Κατά τις 7 θα έχουμε". –"Τι ώρα λέει αυτός και που. Το θέλει σήμερα να έρθει να το πάρει". – "Πολυτέ (σ.σ. πολυτεχνειούπολη) γκαράζ και ώρα θα σου πω εγώ σε λιγάκι. Να βεβαιωθώ".
Η παραπάνω συνομιλία, εντοπίστηκε στα κινητά τηλέφωνα των μελών της συμμορίας. Δύο από τους συλληφθέντες, οργανώνουν αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, δίνοντας ραντεβού στο γκαράζ της πολυτεχνειούπολης. Πρόκειται για μια από τις συνομιλίες που επιβεβαιώνουν την διακίνηση κάνναβης, ακόμα και κοκαΐνης, στις εστίες. "Έχω 210. Θα έρθεις να τα πάρεις;" -"Που είσαι;" -"Έλα στα σκαλιά της εστίας. Είμαι 9ο", αναφέρεται σε άλλη ανταλλαγή μηνυμάτων, λίγο πριν τη διακίνηση.
"Έχω καθαρή κοκαΐνη και καλά χάπια σε χαμηλή τιμή", στέλνει ο ένας ανήλικος σε ομαδική συνομιλία, στην οποία είναι συνδεδεμένα πάνω από 200 μέλη, διακινητές και υποψήφιοι "πελάτες". Στα μηνύματα, τα 20 γραμμάρια κάνναβης κοστολογούνται 160 ευρώ, τα 50 πωλούνται για 350 ευρώ, ενώ 700 ευρώ είναι η τιμή για τα 100 γραμμάρια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα