Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ακυρώθηκε απόφαση γραμματέα Αποκεντρωμένης για το τεχνικό πρόγραμμα ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ μετά από προσφυγές

Η Β’ Ειδική Επιτροπή έκανε δεκτή προσφυγή δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας Ηχηρό ράπισμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στο θέμα της πλατείας Γαργαλιάνων, συνιστά, κατά πολλούς, η απόφαση της Β’ Ειδικής Επιτροπής για ακύρωση της απόφασης του γραμματέα της Αποκεντρωμένης με την οποία ακύρωσε την απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία, του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2023 χωρίς τους ίδιους πόρους στο έργο της πλατείας Γαργαλιάνων.
Η, κατά το νόμο, αρμόδια Β’ Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 έκανε δεκτή προσφυγή 15 δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας κατά απόφασης του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης με αριθ. πρωτ. 7497 και θέμα «Έλεγχος νομιμότητας της αρ. 01/2023 Α.Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας αναφορικά με “Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2023”» με την οποία είχε ακυρωθεί η υπ’ αρ. 01/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας. 
Προφανώς συνακόλουθα θεωρείται πως είναι «στον αέρα» οι μεταγενέστερες αποφάσεις του Δ.Σ. για το τεχνικό πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την εγγραφή ιδίων πόρων στον Κωδικό του έργου της ανάπλασης κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων. Για το ίδιο θέμα, σχετικά με τους ίδιους πόρους, η Β’ Ειδική Επιτροπή έχει εκδώσει κι άλλη απόφαση για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας. 
Επίσης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2023, στις 11 Μαΐου, ο δήμαρχος Τριφυλίας ανέλαβε δημόσια δεσμεύσεις για υλοποίηση αμέσως της απόφασης της Β’ Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 ν. 3463/2006 σχετικά με την πλατεία Γαργαλιάνων.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση στη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με την απόφαση όταν αυτή εκδοθεί και γίνει γνωστή. 
«Αν βγει απόφαση και δικαιώνει αυτό το οποίο έχετε κάνει, τις ενστάσεις σας κ.τ.λ. (σ.σ. προσφυγή), εγώ είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω αυτό το οποίο θα βγει, να ακολουθήσω το νόμο…», απάντησε ο κ. Λεβεντάκης σε ερώτηση του Γιάννη Μερκούρη: «Αν βγει απόφαση της Β’ Ειδικής Επιτροπής και λέει ότι δικαιώνονται οι προσφεύγοντες, τι θα γίνει με το τεχνικό πρόγραμμα;».
Ο κ. Μερκούρης επέμεινε λέγοντας «αν η απόφαση βγει μέχρι Δευτέρα – Τρίτη, και δικαιώνει, αυτό το Τ.Π. θα πρέπει να τροποποιηθεί και να μην περάσει στον προϋπολογισμό. Έτσι δεν είναι; Πρέπει να δεσμευθούμε γι’ αυτό…» με τον κ. Λεβεντάκη να απαντά: 
«Αν έρθει ενδιάμεσα το 152, εδώ είναι ο κόσμος και όλοι οι σύμβουλοι, θα έρθουμε εδώ να το συζητήσουμε να πάρουμε απόφαση, να είμαι εγώ καλυμμένος, να τη στείλουμε στο Πράσινο Ταμείο και να πούμε ότι η 152 λέει ότι κακώς κάναμε αυτές τις ενέργειες, εντάξει, λάθος, αφαιρέστε, πάρτε μας πίσω τα χρήματα, γιατί έτσι πρέπει να γίνει και θα χάσουν οι Γαργαλιάνοι 400.000 ευρώ…», με σύσσωμη την αντιπολίτευση να του τονίζει, για να εμπεδωθεί, ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, αλλά με τους ίδιους πόρους…    Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα