Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Παρέμβαση Ντογιάκου για την Τράπεζα Θεμάτων - Επεσε και σήμερα από νέα επίθεση χάκερ

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.
Στην παραγγελία ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.
Επεσε ξανά η Τράπεζα Θεμάτων
Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκαν ξανά προβλήματα στα σχολεία, καθώς έπεσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων.
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι σχετικές καταγγελίες, οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν πρόσβαση στην πλατφόρμα, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στον ANT1, έκανε λόγο για νέα κυβερνοεπίθεση.
Ο κ. Κόπτσης είπε πως χθες η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Συγκεκριμένα, σήμερα υπήρξε συντονισμένη κυβερνοεπίθεση προς όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ.
Ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ έδωσε εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις παρά τις όποιες καθυστερήσεις.
Σημειώνεται, ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ' λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.
Πάντως τη Δευτέρα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα.
Επίσης αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου σε αρκετά σχολεία, ενώ σε ορισμένα και της Γ’ Λυκείου με αποτέλεσμα να γίνουν σήμερα οι εξετάσεις.
"Δεν θα υπάρξει θέμα με τις Πανελλήνιες"
Πάντως, ο Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, διαβεβαίωσε στην ΕΡΤ πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στις Πανελλήνιες, καθώς το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, δεν έχει καμία σχέση με αυτό των ενδοσχολικών εξετάσεων, "είναι άλλο σύστημα".
Φίλης: Καταστροφική μεγαλοπρέπεια Μητσοτάκη - Κεραμέως
"Δεύτερη μέρα που πέφτει η ανοχύρωτη πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων. Το έργο Μητσοτάκη - Κεραμέως στην εκπαίδευση σε όλη του την καταστροφική μεγαλοπρέπεια", τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και προσθέτει:
"Το είχαμε ξαναδεί με την αμαρτωλή τηλεκπαίδευση μέσω Cisco, με τις αναθέσεις εκατομμυρίων σε ιδιώτες, για υποδομές που ήταν σε θέση να αναπτύξουν δημόσιοι εκπαιδευτικοί φορείς, με το "κρασάρισμα" των ψηφιακών συστημάτων για μια σειρά διοικητικές λειτουργίες του υπουργείου.
Η αδιαφορία και η ανικανότητα για τις ηλεκτρονικές υποδομές του δημοσίου χαρακτήριζαν την τετραετία ΝΔ στο ΥΠΑΙΘ, με συνεργό φυσικά τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη.
Μέσα στην ιδεοληψία τους μάλιστα, αλλά και την απουσία εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς, δεν νομοθέτησαν καν τη δυνατότητα να βάζουν τα θέματα οι καθηγητές των σχολείων, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της πλατφόρμας. Πράγματι... άριστοι!".
ΚΚΕ: "Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα!"
"Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα! Να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ' Λυκείου", υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχολιό του και καταλήγει:
"Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα. Έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτόν τον ατέλειωτο εξεταστικό μαραθώνιο, δε χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα