Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΝΑΤΟϊκή δύναμη 350 ατόμων στην 120 ΠΕΑ ΜΕ 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ 3 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Άναψε το πράσινο «φως» για την ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ως βάσης υποστήριξης των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Προχθές έφθασε στην Καλαμάτα κλιμάκιο του ΝΑΤΟ και έχει ξεκινήσει επαφές για την οργάνωση εγκατάστασης στην 120 ΠΕΑ ΝΑΤΟϊκής υποστηρικτικής δύναμης.
Οι ΝΑΤΟϊκοί, με επικεφαλής υψηλόβαθμο αξιωματούχο, εξετάζουν τις δυνατότητες των περιοχών φιλοξενίας της πολυάριθμης αποστολής του ΝΑΤΟ, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η εγκατάστασή τους στη Μεσσηνία.
Ειδικότερα, κλιμάκιο 4-5 ατόμων, αποτελούμενο από Αμερικανούς αξιωματούχους, βρίσκεται στην Καλαμάτα για την προετοιμασία άφιξης, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, 4 αεροσκαφών ανεφοδιασμού και 3 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θάρρους», η ΝΑΤΟϊκή δύναμη που θα καταφτάσει στην περιοχή μας θα αποτελείται από 300-350 άτομα, όλων των συμμαχικών δυνάμεων. Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας που έχει αναλάβει το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Καλαμάτα, αφού πρέπει να εξευρεθούν οι χώροι όπου θα διαμείνουν τα άτομα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης. Παράλληλα, εξετάζονται οι τρόποι προστασίας και ασφάλειας της συμμαχικής δύναμης, ενώ σε επιφυλακή με εντολή από την Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί όλες οι Αρχές, ακόμα και τα Λιμεναρχεία, καθώς και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Άλλωστε, την πιθανότητα χρησιμοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας για την εγκατάσταση συμμαχικών δυνάμεων δεν είχε αποκλείσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε σχετική ερώτηση είχε απαντήσει πως έχουν διατεθεί στο ΝΑΤΟ η Σούδα, το Άκτιο και η Ανδραβίδα. Επίσης, έχει γίνει αποδεκτό αίτημα της βελγικής κυβέρνησης για τη χρήση του αεροδρομίου του Αράξου, ενώ κατά την ανάπτυξη της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης θα εξετασθούν και άλλα αιτήματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα