Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ερευνα Ιντερπόλ για το πασχαλινό e-mail περί αναδιάρθρωσης

Ανάλογα με την κατάθεση του υπόπτου μπορεί να εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης εάν προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία
Ερευνα Ιντερπόλ για το πασχαλινό e-mail περί αναδιάρθρωσηςΗ δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ζήτησε από την Ιντερπόλ να καλέσει για κατάθεση τον trader με το e-mail που «γκρέμισε» χρηματιστήριο και οικονομία
Ανάλογα με την κατάθεση του Πολ Μος, trader μεγάλης επενδυτικής τράπεζας με γραφεία στο Λονδίνο, μπορεί να εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης εάν προκύψουν συγκεκριμένα ποινικά στοιχεία.
Την ίδια ώρα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη εισαγγελέας πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Η κυκλοφορία του mail αυτού συνέπεσε χρονικά με απότομη και ευρεία κάμψη του ΧΑ προς το τέλος της συνεδρίασης, η οποία ωστόσο αποδόθηκε σε συντονισμένες κερδοσκοπικές κινήσεις με στόχο τις
τραπεζικές μετοχές.
Το υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε στη νέα κερδοσκοπική επίθεση και σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ζήτησε επειγόντως από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη χθεσινή κίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των ελληνικών ομολόγων.
Κορυφαία μάλιστα πηγή του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε πως από το υπουργείο διερευνούν και σήμερα ή αύριο θα γνωρίζουν την απάντηση της έρευνας της επενδυτικής τράπεζας για τις ενέργειες του συγκεκριμένου στελέχους της.
Στο σενάριο της καταστροφολογίας αναφέρεται ως χρόνος εκδήλωσης επικείμενων εξελίξεων η αργία του Πάσχα.
Ο συντάκτης του e-mail που έβαλε... φωτιά στην εγχώρια αγορά είναι ο Πολ Μος, τρέιντερ μεγάλης επενδυτικής τράπεζας με γραφεία στο Λονδίνο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ενήργησε εν αγνοία της τράπεζας στην οποία εργάζεται.
Στο συγκεκριμένο e-mail έγραψε τις πληροφορίες που δήθεν κατείχε ο ίδιος, αλλά κι αυτές που συζητούνται στο Σίτι του Λονδίνου.
Ο αποδέκτης των «κρίσιμων» πληροφοριών ήταν ο Χαράλαμπος Σαρρής, η ακριβής ιδιότητα του οποίου δεν έχει, ωστόσο, αποκαλυφθεί. Οι ίδιες πληροφορίες με μικρές παραλλαγές αναμεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα www.forexlive.com, βάσει της οποίας γίνονται συζητήσεις για αναδιάρθρωση μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα του τρέιντερ της επενδυτικής τράπεζας είχε ως τίτλο: «Ερχεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;».
Στη συνέχεια ο κ. Μος ενημερώνει τον Ελληνα... φίλο λέγοντάς του ότι «το τελευταίο εικοσάλεπτο (δηλαδή χθες στις 15.30 ώρα Ελλάδας) φαίνεται να υπάρχει αυξημένος θόρυβος σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», επισημαίνοντας ότι «μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα