Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

To e-mail που προανήγγειλε χρεοκοπία

Το τελευταίο 20λεπτο φαίνεται να υπάρχει αυξημένος θόρυβος σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο σαββατοκύρικαο του Πάσχα. Τα spreads διευρύνονται με αυτό της διετίας να κερίζει 100 μονάδες βάσης έναντι 35 μονάδων το μεσημέρι, ενώ οι ελληνικές τράπεζες υποχωρούν έως και 6% έναντι ανόδου 2% το πρωί.
Το e-mail του τρέιντερ της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας που αναστάτωσε την Τετάρτη την εγχώρια αγορά ομολόγων και μετοχών ανέφερε:
"Το τελευταίο 20λεπτο φαίνεται να υπάρχει αυξημένος θόρυβος σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο σαββατοκύρικαο του Πάσχα. Τα spreads διευρύνονται με αυτό της διετίας να κερίζει 100 μονάδες βάσης έναντι 35 μονάδων το μεσημέρι, ενώ οι ελληνικές τράπεζες υποχωρούν έως και 6% έναντι ανόδου 2% το πρωί.
Τις τελευταίες μέρες οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εντάθηκαν παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων.
Εάν ένα πιστωτικό γεγονός λάβει χώρα είναι κρίσιμο να δούμε ποιοι θα είναι οι όροι του, καθώς ένα 'κούρεμα' θα έχει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα από μιαν επιμήκυνση των ωριμάνσεων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα