Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σοκ στην Πάρο: «Δράκος» επιτέθηκε στη 15χρονη

Πλέον, επιβεβαιώνεται το σενάριο που ήθελε την ύπαρξη δεύτερου προσώπου στο σημείο και την μαθήτρια να έχει πέσει θύμα μανιακού ο οποίος την κακοποίησε βάναυσα.
Μάλιστα κάποιες εκχυμώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν οφείλονται στην πτώση και πλέον το ενδεχόμενο του ατυχήματος καταρρίπτεται.
Οι έρευνες της Αστυνομίας μπαίνουν τώρα σε νέα βάση καθώς επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μανιακού που επιτέθηκε και χτύπησε μέρα μεσημέρι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Πάρου και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εντοπιστεί και να συλληφθεί πριν υπάρξει και δεύτερο θύμα.
Σε διαφορετική περίπτωση και αν κάνει και πάλι την εμφάνιση του τότε κάποιοι φέρουν τεράστιες ευθύνες και θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Η Αστυνομία, οφείλει να πάρει σοβαρά την υπόθεση, να ενεργήσει ταχύτητα και να κλείσει τα αυτιά και τα μάτια της, στις φωνές που λένε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και οι φήμες για την ύπαρξη ενός «δράκου» θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό.

Η αλήθεια είναι ότι μετά το αρχικό μούδιασμα των τοπικών αρχών που πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν με μια άτυχη στιγμή της κοπέλας που περπατώντας στα βράχια γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, δείχνει να ενεργεί μεθοδικά. Η υπόθεση, φεύγει από το τοπικό τμήμα και ο φάκελός πάει στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.
Μια ενέργεια που λέει πολλά καθώς η Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής αναλαμβάνει μόνο σοβαρές υποθέσεις που έχουν να κάνουν και με απόπειρες ανθρωποκτονιών. Όμως, κάποιοι επηρεασμένοι από το χαλαρό καλοκαιρινό κλίμα, άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος, να καταστραφούν λεπτομέρειες, ίχνη και στοιχεία που θα μπορούσαν να «μιλήσουν» και να δώσουν πολλά στη λύση του γρίφου της Χρυσής Ακτής.
Αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής καλούνται λύσούν το γρίφο. Ποιος είναι ο άνδρας που όρμησε στο 15χρονο κορίτσι; Το γνώριζε, παρακολουθούσε ή ήταν μια τυχαία συνάντηση; Και φυσικά γιατί τόση βία σε ένα κοριτσάκι μόλις 15 ετών; Τα νέα δεδομένα, επιβάλλουν οι έρευνες να κινηθούν άμεσα καθώς αυτό που συνέβη στις 7:30 περίπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό.
Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, η Αστυνομία κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον στην αναζήτηση οποιουδήποτε μάρτυρα που είδε ή άκουσε κάτι στο νησί και δεύτερον στο φιλικό περιβάλλον της μικρής, μήπως η 15χρονη είχε μιλήσει ή είχε πει κάτι για έναν περίεργο άνδρα σε κάποιο φίλο ή γνωστό της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη χώρα μας, δεν υπάρχει τράπεζα βιολογικού υλικού (DNA), μέσα στην
οποία υπάρχουν δείγματα ατόμων που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα
και επομένως καθίσταται αδύνατη η άμεση ταυτοποίηση, όπως γίνεται με τα
δακτυλικά αποτυπώματα.
Για το λόγο αυτό, η ύπαρξη γενετικού υλικού
επιβεβαιώνει μεν το γεγονός ότι δεν ήταν ατύχημα, ωστόσο δεν βοηθάει σε
μεγάλο βαθμό τις έρευνες της Αστυνομίας.
Ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης, Δημήτρης Κουσιουρής, σε δήλωσή του ανέφερε πως η ανεύρεση γενετικού υλικού στα ρούχα και το σώμα του κοριτσιού αποδεικνύουν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ο ίδιος μεταφέροντας τη βούληση της οικογένειας απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το τραγικό περιστατικό, να προσέλθει άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να βοηθήσει στην ανεύρεση της αλήθειας.
«Λυπάμαι που κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για ατύχημα» λέει ο πατέρας της μαθήτριας
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την ύπαρξη γενετικού υλικού στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης δικαίωσαν τους γονείς της νεαρής μαθήτριας. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας βροντοφώναζε από την πρώτη στιγμή σε παράγοντες του νησιού ότι η κόρη τους κακοποιήθηκε από άγνωστο πρόσωπο. Άλλωστε από το προφίλ της 15χρονης η οικογένειά της ήξερε ότι η κόρη τους δεν ερχόταν σε επαφή με ξένους ούτε είχε παρέες στο νησί.
Ο κ. Γιάννης Παπαδομιχελάκης, πατέρας της 15χρονης, μίλησε στο protothema.gr μετά την ξεκάθαρη θέση της αστυνομίας η οποία κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια.
«Το ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί μου δεν έπεσε. Για εμάς τα αποτελέσματα γενετικού υλικού ήταν αναμενόμενα. Το φωνάζαμε εξ΄αρχής για να κινηθεί άμεσα η αστυνομία έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λυπάμαι που κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για ατύχημα. Ελπίζω να συλληφθεί άμεσα ο δράστης. Όχι μόνο για αυτό που έκανε στο παιδί μου, αλλά και για να μην υπάρξει δεύτερο θύμα. Αυτό που έχει σημασία τώρα για εμένα, είναι η υγεία του παιδιού μου. Να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να γίνει καλά», είπε ο κ. Παπαδομιχελάκης.
Κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί την κατάσταση της υγείας της 15χρονης
Έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Αττικόν», η ασθενής παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή, όπως επιβάλλει ο βαρύτατος τραυματισμός της, καθώς ζητούμενο των γιατρών σε αυτή τη φάση είναι να γίνει «οικονομία δυνάμεων» του οργανισμού της 15χρονης κοπέλας.
«Παρά τη βαρύτητα των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, η κατάσταση της ασθενούς είναι ελεγχόμενη» λέει στο protothema.gr ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ, κ. Στέλιος Ορφανός.
Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, από τους εντατικολόγους του νοσοκομείου, το είδος των κακώσεων αλλά και το μικρό διάστημα νοσηλείας δεν επιτρέπουν περαιτέρω εκτιμήσεις για την έκβαση της κατάστασης της 15χρονης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα