Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Στην ελληνική αγορά καμουφλαρισμένα ναρκωτικά ως αρωματικά ποτ πουρί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Έθνος, το "ξήλωμα" των καμουφλαρισμένων ναρκωτικών ξεκίνησε από κατάστημα ψιλικών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα ως προμηθευτής "spice" προϊόντων, που παρουσιάζονται ως ασφαλή υποκατάστατα του χασίς και υπόσχονται το ίδιο αποτέλεσμα "ψυχοτρόπων εμπειριών".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε φόρουμ στο διαδίκτυο βρέθηκαν δεκάδες αναφορές, ακόμη και από μαθητές λυκείων, που συνιστούν σε όσους βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο πενθήμερης εκδρομής, να επισκεφθούν το ψιλικατζίδικο.
Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν πολίτης έκανε καταγγελία στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Αυτό με τη σειρά του ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, και από εκεί ζητήθηκε η εξέταση δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η οποία έδειξε ότι το προϊόν περιέχει ουσίες που μιμούνται τη δραστική ουσία της κάνναβης.

Στη συνέχεια ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απόσυρση τεσσάρων σκευασμάτων "ποτ πουρί αρωματικών" που εισήγε στην Ελλάδα συγκεκριμένη εταιρεία.ο λόγος για τα "FREEDOM FLY HIGH", "FREEDOM EU EDITION 2G", «ULTRA CLOUD10 1G" και "HEAD TRIP No10", ποτ πουρί αρωματικά χώρου παραγωγής ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ "είναι τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, που είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνιστούν".
Σημειώνεται ότι τα ναρκωτικά τύπου "spice" είναι απαγορευμένα εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Ρωσία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πρωτοεμφανίστηκαν το 2004 με την επωνυμία Spice, δύο χρόνια μετά άρχισαν να πωλούνται στο Ιντερνετ και μέχρι το 2009 έκαναν την εμφάνισή τους σε 21 ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα κυκλοφορούν με δεκάδες εμπορικές ονομασίες και συσκευασίες με σχέδια που "κλείνουν το μάτι" στους υποψήφιους αγοραστές (νεκροκεφαλές, περίεργα συμπλέγματα κ.ά.). Η τιμή τους είναι περίπου 7 ευρώ το γραμμάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα