Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο κλεφτοπόλεμος του Βενιζέλου !

*Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
BENI PASOK slide
Εντός-εκτός. Κάπως έτσι συμπεριφέρεται το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Από την μία ο Βενιζέλος δηλώνει με την κάθε ευκαιρία, ότι στηρίζει με αποφασιστικότητα την κυβέρνηση, αλλά από την άλλη το ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο «κλεφτοπόλεμο» και με κάθε ευκαιρία στελέχη που απολαμβάνουν την ασυλία του Βενιζέλου καταφέρονται κατά υπουργών.
Κι όλα αυτά την ημέρα, που το Μαξίμου διέρρευσε, πως η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να τοποθετηθούν «πορτοκαλί τηλέφωνα», τόσος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε αυτό της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπάρχει άμεση συνεννόηση των τριών. Προφανώς στο πλαίσιο της ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ είναι και ο κλεφτοπόλεμος που κάνει ο Βενιζέλος για να ικανοποιήσει τα εναπομείναντα στελέχη του βαθέως «πράσινου συστήματος».
Το ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά ανακάλυψε ότι είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και γι’ αυτό στοχοποίησε τον Πάνο Παναγιωτόπουλο για την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Ζάζια, αλλά και για τις αλλαγές σε θέσεις γραμματέων υπουργείων.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος υποστήριξε ότι όσο ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο ίδιος, είχε εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις κρίσεις. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι είχε αφήσει στο υπουργείο ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα για την αξιολόγηση των αξιωματικών με αντικειμενικό τρόπο χωρίς κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι αντικαθιστά άξια στελέχη του δημόσιου τομέα προωθώντας σε νευραλγικές θέσεις πρόσωπα των οποίων το προσόν είναι οι φιλικοί δεσμοί που διατηρούν με τη γαλάζια παράταξη, αντιμετωπίζοντας το κράτος ως φέουδο.
«Η Κυβέρνηση συνεργασίας έχει επωμιστεί, κατ’ εντολή της πλειοψηφίας των πολιτών, το έργο της διάσωσης της χώρας και της παραμονής της στον πυρήνα της Ε.Ε», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσθέτει: «Είναι αυτονόητο επομένως ότι, πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα "ημετέρων" σε βάρος της αξιοκρατίας, δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της συνεργασίας των κομμάτων, που πράγματι αποτελεί μία κατάκτηση, ούτε πολύ περισσότερο με το νόημα της εντολής των πολιτών. Ο από κοινού αγώνας μας για τη σωτηρία της χώρας αποκλείει με απόλυτο τρόπο κάθε συμπεριφορά και μεθόδευση που υπαγορεύεται από το θλιβερό κομματικό δόγμα ότι το κράτος είναι ένα φέουδο που πρέπει να κατακτηθεί. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς...».
Τέλος, σαφείς αιχμές για τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης αφήνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. «Είναι απαράδεκτο και προσβλητικό στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων ο διορισμός του βασιλικού επιτρόπου της χούντας στη θέση του γ.γ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρεουλάκο. Νωρίτερα βέβαια ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Τσουκαλάς (πρώην πράσινος συνδικαλιστής) έκανε την παραπάνω καταγγελία, την οποία και αναπαρήγαγε ο Καρχιμάκης.
H AΠΟΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα