Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

I. Λαμπρόπουλος: Ερώτηση για το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

    
ImageΕρώτηση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας κατέθεσε στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1948 από δωρεά του Γ. Αλεξόπουλου και διαθέτει 70 κλίνες, οι οποίες κατανέμονται σε παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, ορθοπεδική, ουρολογική, καρδιολογική κλινική και ακτινολογικό, αιματολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο. Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αποτελούμενη από 14 μηχανήματα, η οποία δημιουργήθηκε από δωρεά της κας Αθηναΐδας Κοντού.
Οι δύο χειρουργικές αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010, από δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα. Η δε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι από τις λίγες της Χώρας που είναι πιστοποιημένη κατά ISO.
Ένα μέρος σημαντικό του Νοσοκομείου επίσης ανακαινίσθηκε, με δωρεά της Συναδινού Ελένης.
Ο τομέας ευθύνης του νοσοκομείου είναι κατά κύριο μέρος ο Δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό 60 χιλιάδες περίπου, ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται.
Επιπλέον το μεγάλο μέρος των κατοίκων της Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και μέρος της περιοχής Πυλίας, προσέρχεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Από το καλοκαίρι του 2010 λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τριφυλίας η μεγάλη τουριστική μονάδα «Costa Navarino», η οποία καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο αριθμός των επισκεπτών στο Νοσοκομείο για νοσηλεία ή για εξετάσεις σε καθημερινή βάση, ανέρχεται στους 250 - 300 πολίτες, που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται.
Τα εξωτερικά ιατρεία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται με δωρεά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον όμιλο Costa Navarino.
Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων από αυτό της Κυπαρισσίας και 100 χιλιομέτρων από την περιοχή των Γαργαλιάνων.
Επί πλέον όλων, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εφάπτεται της εθνικής οδού Καλαμάτας - Καλό Νερό - Πύργος - Πάτρα και αντιμετωπίζει τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, σ’ ένα οδικό δίκτυο πολυσύχναστο και που δεν είναι το καλύτερο.
Επειδή τελευταία ακούγονται πολλά, για πιθανή κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάτι που βρίσκει αντίθετους τους πάντες στην περιοχή, ερωτάται ο κ. υπουργός: Θα ισχύσουν οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις για τη μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα