Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μπαρόζο προς σαμαρά / Ο Βενιζέλος, ως υπουργός οικονομικών, έκανε πολύ κακό στην Ελλάδα...!!!

Από ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φωτογραφία για Μπαρόζο προς σαμαρά / Ο Βενιζέλος, ως υπουργός οικονομικών, έκανε πολύ κακό στην Ελλάδα...!!! Κατά πληροφορίες ο πρόεδρος Μπαρόζο φέρεται ότι είπε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι ήταν πολύ άσχημη για την Ελλάδα η θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών.
Οπως μεταφέρουν αξιόπιστες πηγές, σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε τόσο κακό στην Ελλάδα όσο δεν έκαναν οι προηγούμενοι 15 υπουργοί Οικονομικών Καταλυτική για την Ελλάδα ήταν η εμφάνιση του κ. Βενιζέλου στο Eurogroup στις 19 Ιουνίου 2011, όταν ανέλαβε υπουργός Οικονομίας.
 Με στιλ επαρχιώτη βουλευτή ο Ευ. Βενιζέλος εμφανίστηκε τότε στις Βρυξέλλες και επιχείρησε να ζητήσει νέα χρονοδιαγράμματα και πολιτική διαπραγμάτευση από τους εταίρους.
Η απάντηση ήταν καταλυτική, όταν διά στόματος της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ τού ζήτησαν να καθίσει και να τους πει στα επόμενα 10 λεπτά τι προτίθεται να κάνει για να σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία Εκεί ο κ. Βενιζέλος υπέστη ψυχρολουσία και έκτοτε η Ελλάδα έβλεπε τη θέση της στο Eurogroup να εξασθενεί διαρκώς. Κατά πολλούς η θητεία Βενιζέλου συναγωνίζεται σε καταστροφικά αποτελέσματα εκείνη του προκατόχου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο Ευ. Βενιζέλος, που ως υπουργός Οικονομικών συνέλαβε και υλοποίησε μια σειρά από σκληρά μέτρα, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ και άλλα, προσπαθεί σήμερα να εμφανίσει ένα φιλολαϊκό προφίλ.
Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι «πιρουέτες» Βενιζέλου με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Αυτός ήταν που ως υπουργός Οικονομικών μαζί με τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη ξεκίνησε την επεξεργασία τους.
Σήμερα εμφανίζεται να λέει ότι αντί για τα 11,5 δισ. ευρώ θα αρκούσαν μέτρα πέντε δισ. ευρώ, με τα οποία, κατά τον ίδιο, θα προσερχόταν η Ελλάδα στην επαναδιαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του προγράμματος. Τη θέση αυτή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και προς τα στελέχη της τρόικας, τα οποία αντιγύρισαν ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό και ότι κάθε συζήτηση πρέπει να έχει προϋπόθεση τη θεσμική κατοχύρωση των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.
Να θυμίσουμε πάντως ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Βενιζέλος έδιωξε την τρόικα από την Αθήνα, την οποία στη συνέχεια παρακαλούσε να επιστρέψει. Με την κίνηση εκείνη απεμπόλησε και κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας.
Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλος
communenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα