Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Συνεχίζεται την Τετάρτη το πρωί στο Εφετείο


Η μάχη των ενστάσεων ξεκινάει από την Τετάρτη στη δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος έκανε για δεύτερη χρονιά Πάσχα στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Δίκη Τσοχατζόπουλου: Συνεχίζεται την Τετάρτη το πρωί στο Εφετείο
Αρχίζει και πάλι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από παύση 12 ημερών, η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά.Ο πρώην υπουργός έφθασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Εφετεία για τη συνέχεια της δίκης.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να καταθέσουν σειρά ενστάσεων επί του κατηγορητηρίου.
Οι δικαστές καλούνται επίσης να αποφασίσουν και σχετικά με την ένσταση της υπεράσπισης για αποβολή του ελληνικού Δημοσίου από την δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι συνήγοροι του Δημοσίου, οι οποίοι παρέστησαν στη δίκη ως πολιτική αγωγή, ζήτησαν την καταβολή ποσού 1 εκατ. ευρώ από κάθε κατηγορούμενο για τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη θέση που εξέφρασε ο συνήγορος του Δημοσίου, το βασικό αδίκημα για το οποίο παρίσταται είναι αυτό της παθητικής δωροδοκίας, καθώς η κρινόμενη υπόθεση σχετίζεται με παράνομες αμοιβές από προμήθειες του ελληνικού Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό το Δημόσιο διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση, καθώς -όπως υποστήριξε- οι παράνομες αμοιβές που διακινήθηκαν, επαύξησαν το τελικό τίμημα των όπλων.

Οι δικηγόροι του με τις ενστάσεις που αναμένεται να αναπτύξουν στοχεύουν στην καρδιά του κατηγορητηρίου, που αποδίδεται όχι μόνο στον εντολέα τους, αλλά σε όλους τους συγκατηγορουμένους του. Ο καθένας βέβαια εμφανίζεται - κατά τις Αρχές - να έχει διαδραματίσει διαφορετικό ρόλο στη διακίνηση του μαύρου χρήματος και στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από τον Ακη Τσοχατζόπουλο και συγγενικά του πρόσωπα, μέσω οφσόρ εταιρειών.

Παράλληλα, εκκρεμεί και η απόφαση του δικαστηρίου για το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, εκπρόσωποι του οποίου δήλωσαν παράταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας από τον κάθε κατηγορούμενο ως αποζημίωση το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο - ανώτατο όριο προφυλάκισης - για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα