Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΙ Ο ΔΟΛ...



Θα το πάει μέχρι τέλους ο ΔΟΛ.
Πιστεύουν ότι το 2005 δεν είναι 1965 για να μαζευτεί κόσμος στη Χρήστου Λαδά και να κάψει εφημερίδες.
Εν μέρει έχουν δίκιο. Μπορεί το προφίλ των ειδήσεων στο MEGA να πλήττεται σε ότι αφορά την αντικειμενικότητα, μπορεί η κυκλοφορία του ΒΗΜΑΤΟΣ να χρειάζεται ενέσεις γιατί οπισθοχωρεί, αλλά πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ανατάξιμα όταν κάτσει ο κουρνιαχτός.
Η άποψη που έχει ο πολύς κόσμος για τους δημοσιογράφους δεν είναι η καλύτερη. Σε μια λογική που οι περισσότεροι έχουμε, αυτή της γενίκευσης, γρήγορα και εύκολα βάζουμε στον ίδιο παρανομαστή όλους τους δημοσιογράφους.
Η αλήθεια όμως είναι ότι για άλλη μια φορά κάποιοι δημοσιογράφοι δίνουν τη μάχη της αξιοπρέπειας παίζοντας στα ζάρια τη δουλειά τους, το ψωμί της οικογένειάς τους. Και δεν πρέπει να μας φαίνεται παράδοξο, αν είμαστε στοιχειωδώς υποψιασμένοι, το γεγονός ότι τη μάχη αυτή τη δίνουν συνήθως δημοσιογράφοι που έχουν ΜΙΑ δουλειά, άνθρωποι που ο μισθός τους κινείται στα μεσαία και στα κατώτερα επίπεδα.
Ρεπόρτερς αναγκάζονται να αλλοιώσουν ή να αποσιωπήσουν ρεπορτάζ, δημοσιογράφοι βλέπουν τυπωμένα διαφορετικά κείμενα από αυτά που παρέδωσαν. Μόνο η υπογραφή τους μένει αναλλοίωτη. Κι αυτό σε μεγάλες, έγκυρες και δημοκρατικές εφημερίδες…Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά ραδιόφωνα και σε ορισμένα κανάλια.
Όσα συμβαίνουν στο πολιτικό ρεπορτάζ τον τελευταίο μήνα είναι κάποιες φορές συγκλονιστικά. Φαντάζομαι ότι κάποτε, αργά ή γρήγορα θα ειπωθούν οι αλήθειες για τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα για να επιβληθεί η λύση Βενιζέλου.
Αυτά που κουβεντιάζονται και κυρίως ο τρόπος που κουβεντιάζονται στις συσκέψεις και στους διαδρόμους του Λαμπρακισταν δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες.
Ή ο Βενιζέλος θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ ή θα επιβληθεί με κάθε τρόπο η απαξίωση και η διάλυση. Παράλληλα το τελευταίο δεκαπενθήμερο θα ξεδιπλωθεί το καινούργιο εφεύρημα ενίσχυσης του αντιπαπανδρεϊκού μπλοκ. Το σενάριο λέει πως ο Καραμανλής προσφεύγει άμεσα σε εκλογές και επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά. Ο Βενιζέλος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές άρα τον στηρίζουμε άσχετα αν ο Παπανδρέου έχει δίκιο σε κάποια από τα σημεία που βάζει.

Αυτό που οι σεναριογράφοι αποκρύπτουν είναι πως αν ο Βενιζέλος κερδίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το μόνο σίγουρο είναι πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθούν άμεσα. Γιατί όλοι βλέπουν και ξέρουν πια πως ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων, μελών και φίλων του κόμματος δεν πρόκειται να συνυπάρξουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Βενιζέλο και αυτούς που τον περιβάλλουν. 'Αρα άμεσα ωφελημένος από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο το ΚΚΕ. Απο την άλλη μεριά οι συντηρητικοί ψηφοφόροι δεν έχουν σοβαρούς λόγους προς το παρόν να εγκαταλείψουν την αυθεντική έκφρασή τους απο τον Καραμανλή για μια ιμιτασιόν κεντροδεξιά απόπειρα.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις των εξωθεσμικών θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση. Επικεφαλής το συγκρότημα, αλλά καλό είναι να λάβουν υπ΄όψιν τους εκεί στον ΔΟΛ ότι τα φαινόμενα καμμιά φορά απατούν.

Και ότι η αφασία και η αδιαφορία σε σχέση με τις μεθοδεύσεις τους μπορεί να είναι απατηλή και η αντίδραση του κόσμου να είναι ξαφνική και σφοδρή… Και να παρακαλούν πάλι, όπως το 65 παρακάλεσαν τον Ανδρέα να τους σώσει...

Αναρτήθηκε από alzap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα