Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Μας χωρίζει το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ», λέει η ΔΗΜΑΡ


ΤΡΙΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Τρεις αρνήσεις σε ισάριθμες προτάσεις εισέπραξε η Ιπποκράτους, αλλά επιμένει στο πολιτικό φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ.
Η τελευταία πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήθελε κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές, κάτι που απέρριψαν χθες στην Αγίου Κωνσταντίνου με συνοπτικές διαδικασίες.
Είχε προηγηθεί το κάλεσμα στη ΔΗΜΑΡ να μετάσχει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ο Ευ. Βενιζέλος είχε μιλήσει για κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Χθες ήρθε και το επίσημο «όχι» για συνεργασία στις ευρωεκλογές διά στόματος του εκπροσώπου της, Α. Παπαδόπουλου. Θεωρεί ότι η πρόταση έχει να κάνει περισσότερο «με τα εσωκομματικά ζητήματα και τις εσωκομματικές διαφωνίες που έχουν ανακύψει» (Βήμα FM).Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές, προσθέτοντας ότι παράλληλα το κόμμα είναι σε αναζήτηση συμμαχιών «με κινήσεις και πρόσωπα στον ευρύτερο χώρο, αλλά που έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από πράξεις και πρακτικές του παρελθόντος».
Πού εστιάζει το πρόβλημα με την Ιπποκράτους; Εχει να κάνει με «διαφορές και με τα πεπραγμένα και με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε, αλλά και με τον πρόεδρό του. Καταλόγισε στον Ευ. Βενιζέλο ότι τελευταίως σε πολλές από τις παρεμβάσεις του «περισσότερο υπερασπίζεται το παρελθόν, αυτά που μας έφεραν εδώ, παρά παίρνει αποστάσεις», για να καταλήξει: «Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο είμαστε απέναντι».
Αλλά και εντός του κόμματος η πλειονότητα των στελεχών αντιμετωπίζει με μειδίαμα τις κατά καιρούς προτάσεις από την Ιπποκράτους. Θεωρούν ότι δεν έχουν να κερδίσουν χτίζοντας γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
Οι μόνοι που εξακολουθούν να προσβλέπουν σε συνεργασίες είναι στελέχη όπως ο Ν. Μπίστης. Θεωρούν ότι πολιτικά τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για συνεργασίες και αργότερα δεν θα είναι εφικτό.
Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα