Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

7 χρόνια φυλάκισης στον Πέτρο Μαντούβαλο


To Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, καταδίκασε τον πρωην βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο, σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμ'ατων, αναφορικά με την υπόθεση Καλούση!
Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, είχε κάτσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που τον δίκασε εκ νέου για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Η δίκη αφορούσε τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), τα οποία αντιμετώπιζε ο Πέτρος Μαντούβαλος για την περίφημη «υπόθεση Μπολέτση».Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Μαντούβαλος, φέρεται να είχε ζητήσει, το Νοέμβριο του 2000, από τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, (σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικογραφία για έκρηξη), 30 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να μην τον προφυλακίσει ο τότε ανακριτής, Ευάγγελος Καλούσης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2005, μετά το ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Ευάγγελου Καλούση.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που αφορούσαν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην δικαστή, προέκυψε κατάθεση ύψους 7 εκατομμυρίων δραχμών, προερχόμενη από το δικηγορικό γραφείο του Π. Μαντούβαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα