Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πάγκαλος: «Ο Μανιτάκης δεν είχε κάνει τίποτα στη ζωή του, τον κάνεις αυτόν υπουργό;»

«Ο Αδωνις με κάνει να σκέφτομαι ότι η πολιτική είναι τέχνη και όχι επιστήμη»

Με κολακευτικά λόγια εκφράστηκε ο εικονιζόμενος πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, για τον νυν υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.
Πάγκαλος: «Ο Μανιτάκης δεν είχε κάνει τίποτα στη ζωή του, τον κάνεις αυτόν υπουργό;»
Εμφανώς πιο αισιόδοξος και θετικός για την πολιτική κατάσταση της χώρας αλλά και για το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε την Τρίτη ο Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση που προέκυψε «μπορεί να μείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος της, δηλαδή μέχρι να εξαντλήσει την τετραετία».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι αν σταθεί αυτή η κυβέρνηση, «το ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί και αυτό». 
Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM ο πρώην υπουργός μίλησε για πολλά στελέχη της νέας κυβέρνησης αλλά και για τους παλαιούς που αποχωρούν.
Για τον απερχόμενο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρός: «Ο κύριος Μανιτάκης δεν ήθελε να "σπάσει" τίποτα. Δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα συγκεκριμένο στη ζωή του. Δίδασκε ο άνθρωπος, καλός δάσκαλος ξέρω ότι ήταν, εν πάσει περιπτώσει ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του. Εφτασε 60 ετών και δεν μετακίνησε μια πέτρα από μια άλλη πέτρα. Μπορεί να έχει κανένα μποστάνι, να το καλλιεργεί. Και αυτόν τον κάνεις υπουργό;».«Ο καλύτερος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ο Αδωνις»
 Αντιθέτως με τον Αδωνι Γεωργιάδη που αναλαμβάνει το κρίσιμο υπ. Υγείας ο Θ. Πάγκαλος ήταν θερμός: «Ευχές του δίνω. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υπήρξε μια έκπληξη για μένα και δε διστάζω να πω ότι είναι ο καλύτερος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που πέρασε από το υπουργείο αυτό, ίσως μαζί με τον αείμνηστο Γιώργο Κατσιφάρα. Απέδειξε ότι είναι ικανός να χειρίζεται ένα υπουργείο και με κάνει να σκέφτομαι ότι είναι σωστό το ότι η πολιτική είναι τέχνη και όχι επιστήμη».

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που μετακινήθηκε από το υπ. Εξωτερικών στο υπ. Αμυνας και εμφανίζεται χολωμένος από την υποβάθμιση, αλλά και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αναλαμβάνει επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ο Θόδωρος Πάγκαλος, πάντα καυστικός, σχολίασε: «Εχω την εντύπωση ότι ο κύριος Αβραμόπουλος έχει επιδείξει μεγάλη δυνατότητα συνεννόησης και συνύπαρξης με τους αντιπάλους του. Πιστεύω ότι ο κ. Βενιζέλος έχει την εμβέλεια και το διεθνές μέγεθος, που χρειάζεται να αποκτήσει - γιατί δεν το έχει αυτή τη στιγμή - ώστε να μπορεί να κοιτάξει τα γαλλικά του».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε και για τη φήμη ότι στη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε «με γεια η μεταγραφή Πάγκαλου στη ΝΔ»: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Βενιζέλος, μπαίνοντας στο Σαμαρά σε μια τόσο ιστορική στιγμή, σκέφτηκε εμένα. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ασήμαντο τώρα. Αν αναφέρθηκε το όνομά μου, είναι θαυμάσιο, σημαίνει ότι έχω μεγαλύτερη επιρροή από όσο νομίζω».

«Δεν είναι χειρότερος από άλλους ο Παναγιωτόπουλος»
Για τη μετακίνηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου από το υπ. Αμυνας στο υπ. Πολιτισμού η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε: «Δηλαδή, ο Παναγιωτόπουλος, ως υπουργός Πολιτισμού είναι πιο ακατάλληλος από κάποια... ποσοστά Καραμανλή που ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού; Είναι δημοσιογράφος, αυτό έχει κάποια σχέση με τον πολιτισμό, είναι χρόνια στην πολιτική, έχει μεγάλη πολιτική πείρα, δεν τον βρίσκω ακαταλληλότερο από άλλους, που ήταν στο υπουργείο κατά περιόδους».

Για την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στο υπ. Αμυνας, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «Μια παρουσία των γυναικών στην Άμυνα έπρεπε να υπάρξει, για να δημιουργήσει αυτό που έχει εισαχθεί και σε άλλες προηγμένες χώρες, δηλαδή τη στρατιωτική θητεία των γυναικών».

«Με ενδιαφέρει να γίνω... Αρχιεπίσκοπος»
Ο ίδιος φύλαξε για το τέλος και βέλη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ερωτηθείς για τους γόνους πολιτικών που τώρα υπουργοποιούνται ή μπαίνουν στη Βουλή, ο Θόδωρος Πάγκαλος απάντησε: «Ωραία είναι, όλοι οι γιοι και οι κόρες αποκαθίστανται. Όταν μπαίνει, λέει, η κόρη του Μητσοτάκη στη βουλή, είναι νεποτισμός και οικογενειοκρατία, όταν μπαίνει η κόρη του Κωνσταντόπουλου, είναι σοσιαλισμός»....

Οσο για το αν τον ενδιαφέρουν ακόμη τα δημόσια αξιώματα, ο Θόδωρος Πάγκαλος με το γνωστό του στιλ απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ότι έχουν πάψει να με ενδιαφέρουν, έχω ένα αξίωμα που με ενδιαφέρει, αλλά πρέπει να το αποκλείσω: αυτό του Αρχιεπισκόπου».
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα