Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Παρανοϊκό σενάριο ότι οι Ολυμπιακοί συνετέλεσαν στην κρίση»

B453769C390A946011CA2533ED1009A1
Όπως υποστηρίζει, τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για τους Αγώνες μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά τα λεφτά που ξοδεύτηκαν ήταν όλα ελεγμένα.
“Γίνεται και αυτή η συζήτηση που εγώ τη θεωρώ παρανοϊκή ότι οι Ολυμπιακοί συνετέλεσαν στην κρίση, που το θεωρώ ένα παρανοϊκό σενάριο, επειδή όλοι ξέρουμε βασικά μαθηματικά, βασικές αριθμητικές πράξεις, όταν η κρίση ξεκίνησε με 365 δισ. ευρώ το 2009, δεν ξέρω πόσα είναι τώρα είναι πάνω από 400 και οι Ολυμπιακοί στοίχισαν πόσο, 6 δισ, 4, 8;… Λοιπόν, υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πει ότι αυτό συνετέλεσε στην κρίση; Το αντίθετο. Ξοδέψαμε αυτά που είχαμε και επιπλέον αφήσαμε πίσω χρήματα. Αυτό θέλω να πω” σημειώνει.
“Για τα χρήματα που ξόδεψε η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση… Όχι μόνο δεν είμαι υπεύθυνη, αλλά για τα χρήματα που μού δόθηκαν να διαχειριστώ έκανα την καλύτερη δυνατή διαχείριση” προσθέτει η κ. Δασκαλάκη.
Τα λεφτά λοιπόν ήταν λίγα; Όχι δεν ήταν λίγα… Ποιος δεν ήξερε το κόστος;
“Εγώ δεν είμαι κυβέρνηση, ούτε ήμουν κυβέρνηση δεν δούλεψα για καμία κυβέρνηση – εγώ δούλεψα για την Ελλάδα” δηλώνει. “Η Ελλάδα μού ζήτησε να πάω και να διεκδικήσω για λογαριασμό της τους Αγώνες και όταν έχασε χρόνο γύρισε πίσω και μου ζήτησε να τους διοργανώσω. Θυμίζω λοιπόν ότι όταν ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να διεκδικήσουμε το 1996 όλοι μα όλοι φρόντισαν και απ την κυβέρνηση, γιατί είχα σχέση με πολλούς ανθρώπους, ότι θα γίνουν μεγάλα έργα στην Ελλάδα ότι θα υπάρχει εξαιρετική υποδομή, ότι η Ελλάδα θέλει να δείξει στο κόσμο ότι μπορεί να τα καταφέρει, ήταν τότε τις παραμονές του γάμου με το Ευρώ, αν θυμάστε καλά, και ότι είναι η μοναδική ευκαιρία” σημειώνει.
Τονίζει δε, ότι τα χρήματα που ζητούσε ήταν αυτά που χρειάζονταν για να διεξαχθούν οι Αγώνες. “Τα λεφτά λοιπόν ήταν λίγα; Όχι δεν ήταν λίγα… Ποιος δεν ήξερε το κόστος; Οι πάντες ήξεραν το κόστος” αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη εξάλλου στις επικρίσεις που διατυπώνει στο βιβλίο της για κάποιους πολιτικούς που κατέχουν και σήμερα πολύ υψηλά αξιώματα δηλώνει ότι “λέω τα πράγματα όπως έγιναν, παραστατικά, με ονόματα αλλιώς δεν θα χε καμία σημασία. Δεν έγραψα μυθιστόρημα, γράφω για την διαδρομή μου… Έβγαλα το βιβλίο ακριβώς για να πω ότι η ανεπάρκεια, ότι η έλλειψη ηγετικότητας έχει φέρει την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Ναι και το λεω ευθέως, ναι, με απογοήτευσαν οι πολιτικοί και πιο πολύ με απογοήτευσαν γιατί η Ελλάδα είχε προετοιμαστεί για να δείξει μια άλλη Ελλάδα παραγωγική, ανταγωνιστική στο διεθνές στερέωμα.”
Η ανεπάρκεια, η έλλειψη ηγετικότητας έχει φέρει την Ελλάδα σε αυτό το σημείο
Εξηγώντας την απουσία της από το προσκήνιο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλώνει ότι αισθάνθηκε ότι η χώρα δεν τής έδωσε τη δυνατότητα να κάνει κάτι χρήσιμο. “Αλλά πήγα έξω επανασυνδέθηκα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δούλεψα με τον Κλίντον και δουλεύουμε σε προγράμματα” σημειώνει.
Η “ισχυρή γυναίκα” του 2004 αφήνει δε αιχμές για τη στάση του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι είχε υποβάλει προτάσεις στον τότε πρωθυπουργό για συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη χρηματοδότηση των Αγώνων. “… Άλλες πόλεις που διοργάνωσαν Αγώνες ήταν μαζί με το κράτος, με τις αρχές της πόλης και ιδιωτικά κεφάλαια. Άλλες χρησιμοποίησαν μόνο ιδιωτικά κεφάλαια. Άλλες πάντρεψαν τα ιδιωτικά κεφάλαια με τα κεφάλαια που έβαλε το δημόσιο. Και θυμάμαι ότι έλεγα στον πρωθυπουργό “γιατί δεν βάζετε μέσα άλλα συμφέροντα, τα οποία θα καταγραφούν τι θα προσφέρουν και πως μετά θα εκμεταλλευτούν τις διάφορες εγκαταστάσεις και να έχουνε οι δήμοι να παίρνουν από εκεί για να μην ρημάξουν οι εγκαταστάσεις;” Θυμάμαι τότε την απάντηση του πρωθυπουργού, “α, πως θα το πάρουνε τα μέσα, δηλαδή τα media και το κοινό; Θα τα βάλει όλα το κράτος. Θα τα βάλει όλα το κράτος’, τα έβαλε όλα το κράτος, το κράτος καθυστέρησε τρία χρόνια” λεει.
Όπως παρατηρεί, «δικαιούμαστε να έχουμε μια διαφορετική χώρα την επόμενη μέρα των Αγώνων». “Κλαίω” απαντά όταν ερωτάται πώς αντιδρά όταν βλέπει πολλά από τα Ολυμπιακά Έργα εγκαταλελειμμένα. “Η Ελλάδα θα ήταν αλλού αν είχαν κρατήσει την τεχνογνωσία από τους Αγώνες” δηλώνει χαρακτηριστικά, παρατηρώντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας. Διευκρινίζει πάντως, ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει πολιτικός ή να κάνει κόμμα.
πηγή:Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα