Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τι αποφάσισαν Σαμαράς – Βενιζέλος για τον ανασχηματισμό

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!


Με απόλυτη μυστικότητα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο σπίτι του πρώτου στην Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία όσον αφορά στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και στην πλειοψηφία των αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να μην μετακινείται από την αρχική απαίτησή του, να αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών. Παρά τα αντεπιχειρήματα που φέρεται να παρουσίασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φάνηκε πρόθυμος να συζητήσει οποιοδήποτε άλλη εναλλακτική λύση.Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι όχι μόνο θέλει να γίνει επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αλλά εξέφρασε συγκεκριμένες προτιμήσεις για τους υφισταμένους του! Φέρεται να μην έχει αντίρρηση να παραμείνει στη θέση του υφυπουργού ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας (σ.σ. ο αδελφός της ηθοποιού και πρώην βουλευτού κ. Ελένης Κούρκουλα και γαμπρός του επικοινωνιακού συνεργάτη του κ. Διονύση Παναγιωτάκη).Αντιθέτως, αβέβαιη κρίνεται η παραμονή του έτερου υφυπουργού κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα αφού ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις απαιτήσεις αυτής της θέσης ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Σαλαγιάννης.

Ο πρωθυπουργός μάλλον δεν φάνηκε να πείθει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την αντιπρόταση να αναλάβει τον έλεγχο των παραγωγικών υπουργείων και ειδικά του Οικονομικών ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κακό κλίμα στη Νέα Δημοκρατία

Η επιμονή του κ. Βενιζέλου αφ’ ενός γεννά υποψίες για λόγο υπό τον οποίο ωθείται να συγκροτήσει το «πράσινο επιτελείο» του στο υπουργείο Εξωτερικών, με συνθήκες απόλυτης δυαρχίας της κυβέρνησης.

Αφ’ ετέρου έχουν αρχίσει να εκφράζουν έντονα τη δυσφορία τους παραδοσιακά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απορώντας πώς επιτρέπει ο πρωθυπουργός σε έναν κομματάρχη ενός σχηματισμού με δημοσκοπική ισχύ 3% να προωθεί και να επιβάλλει τις προκλητικές απαιτήσεις του. Αυτό το κλίμα αποτελεί και τον πιο κακό οιωνό εν όψει του συνεδρίου της Ν.Δ., ο οποίος μπορεί να γίνει εφιαλτικότερος αν τελικώς ισχύει η φημολογία που φέρει τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να μη δέχεται άλλη πρόταση εκτός από την παραμονή του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δεύτερο επίπεδο, η διαφαινόμενη υπουργοποίηση στελεχών όπως οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξακολουθεί να προκαλεί εσωκομματική γκρίνια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, αναθερμάνθηκε η φημολογία σχετικώς με την πιθανότητα να αναλάβει χαρτοφυλάκιο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Μανούσος Βουλουδάκης. Μια αναφορά έγινε και σ’ έναν ακόμα Κρητικό, τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Απορρίφθηκε η ιδέα να συνενωθούν τα υπουργεία Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, γεγονός το οποίο ίσως σημαίνει πως ο κ. Χαρ. Αθανασίου να αναβαθμιστεί όπως και ο κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Ποιοι παραμένουν

Στο σταυρόλεξο του ανασχηματισμού, από τον οποίο θα περίμενε κανείς να περιοριστεί το υπουργικό σχήμα κι όχι να πολλαπλασιαστεί, πρέπει να προσθέσουμε τους αμετακίνητους υπουργούς. Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας παραμένει στη θέση του με αναπληρωτή τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα και δεύτερο αναπληρωτή (όπως ακούγεται έντονα) τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως παραμένει ο κ. Νίκος Δένδιας, στο Παιδείας ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο Τουρισμού η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως έχουμε γράψει, από το ΠΑΣΟΚ έχουν «παραταχθεί» να καταλάβουν υπουργικού θώκους οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Συμεών Κεδίκογλου και Κώστας Τριαντάφυλλος. Υπενθυμίζεται πως υπό αποχώρηση από το υπουργικό συμβούλιο εμφανίζονται να είναι οι κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Μουσουρούλης και Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Όσον αφορά στην προγραμματική συμφωνία, τη συντάσσουν από κοινού οι κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος. Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει την Τρίτη και να γίνει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. και θα επιστρέψει για το (ιδιαίτερα κρίσιμο) συνέδριο της Ν.Δ.

2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 24, 2013

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΤΑΝΕ,ΑΛΛΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ......
    ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ; Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ; ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ; ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ; ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ;ΜΙΑ ΖΩΗ ΙΝΤΡΙΓΚΑΔΟΡΟς ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!! Κ Ο Μ Π Λ Ε Ξ Ι Κ Ο Σ ! ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουνίου 24, 2013

    Και μόνο ότι ο Βενιζέλος κατόρθωσε με ένα δημοσκοπικό 3% να συγκυβερνήσει την Ελλάδα, είναι μεγάλη επιτυχία!!! Πρέπει, αυτό τουλάχιστον,να του το αναγνωρίσουμε!!!!Μην εκπλαγούμε ακόμα, αν δούμε και κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κυβερνήτη τον Βενιζέλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα