Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Σκανδαλίδης: Ανοιχτές οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου υπό έναν όρο…

Ξεκινά σήμερα το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα σημάνει την έναρξη των διαδικασιών για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.
Η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 14 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν εκφράσει η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς. Ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση του εάν θα είναι υποψήφιος, παρότι δέχεται, όπως μαθαίνουμε έντονες πιέσεις.
Όπως ήδη έχει γράψει το youpress.gr, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να συμμετέχουν σε μια πολιτική διαδικασία, χωρίς να είναι εκ των προτέρων ρυθμισμένοι και συμφωνημένοι ο όροι και οι κανόνες του Συνεδρίου.
Και αυτό, γιατί το Συνέδριο ως Κυρίαρχο Σώμα του Κόμματος θα έχει, θεωρητικά, τη δυνατότητα να αποφασίσει για όλα τα εκκρεμή ζητήματα του. Από το πολιτικό πλαίσιο και το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα, το καταστατικό του, μέχρι και τα ανοιχτά οργανωτικά ζητήματα, το κεντρικό όργανο και την ηγεσία.

Ωστόσο, οι συσχετισμοί που προέκυψαν από τις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων δημιούργησαν νέα δεδομένα, ενώ όπως φαίνεται άλλαξαν τα σχέδια ορισμένων πρωτοκλασάτων στελεχών που επεξεργάζονταν σενάρια εκλογής νέας ηγεσίας μέσα από το συνέδριο.
Ειδικότερα, το σενάριο που ήθελε τον Κώστα Σκανδαλίδη να εμφανίζεται ως μια μεταβατική λύση που θα είχε τη στήριξη στελεχών της νεώτερης γενιάς όπως του Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται να αποδυναμώνεται.
Άλλωστε και ο ίδιος  κ. Σκανδαλίδης το διέψευσε χθες, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτές τις πόρτες του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου υπό τον όρο ότι θα διαλύσει το Κινήμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Στο συνέδριο αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία διάφορα ζητήματα τα οποία, εν πολλοίς, θα καθορίσουν και τα όργανα που θα πλαισιώσουν τον πρόεδρο που θα εκλεγεί στις 14 Ιουνίου.
Αρκετοί μάλιστα που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Γραμματέα, Νίκου Ανδρουλάκη, εκτιμούν ότι το συνέδριο θα πρέπει να αποφασίσει διάφορες αλλαγές και προσθήκες στο καταστατικό, όπως π.χ. η θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα στο συνέδριο αναμένεται να είναι περισσότερο από πολεμικό, καθώς τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, προστέθηκαν και διορίστηκαν 210 αριστίνδην σύνεδροι, ενώ την ίδια στιγμή αφαιρέθηκαν από τη λίστα άλλοι σύνεδροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα