Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Φάιμαν προειδοποιεί: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες ενός Grexit – Οι Έλληνες δεν φταίνε σε τίποτα

Ο Φάιμαν προειδοποιεί: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες ενός Grexit – Οι Έλληνες δεν φταίνε σε τίποτα - Media


Προειδοποίηση ότι ένα Grexit, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική τόσο για τους Ελληνες, «που δεν φταίνε σε τίποτα», όσο και για την Ευρωζώνη, απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ».
Σε αντίθεση με τη διαφορετική άποψη άλλων Ευρωπαίων ηγετών που ισχυρίζονται ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη και οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας θα ήταν ελεγχόμενες, ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά στη συνέντευξή του, ότι οι συνέπειες ενός Grexit για την Αυστρία μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.
Χθες, και σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Βέρνερ Φάιμαν είχε τονίσει την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα μέχρι την τελευταία στιγμή,
επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και απευθύνοντας έκκληση προς όλους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να καταβάλουν προσπάθειες για να επιτευχθεί μια τελευταία προσέγγιση.
Παράλληλα, ο καγκελάριος προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνουν περαιτέρω περικοπές στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει μία κατάσταση που οι περισσότερο αδύναμοι άνθρωποι και ιδιαίτερα ο πληθυσμός στις πόλεις, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν.
Μέχρι τα μεσάνυκτα της ερχόμενης Τρίτης πρέπει να βρεθεί μια ρύθμιση, διαφορετικά, όπως είπε, κανένας δεν μπορεί να πει τι θα υπάρχει μετά από τρεις εβδομάδες, και ως εκ τούτου πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρξει το άλλο σενάριο, με το οποίο τα πράγματα θα είναι μετά χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα