Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ρέντσι: Ένα Grexit θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος

REUTERS/POOL
«Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς», είπε ο κ. Ρέντσι (φωτ. αρχείου).
«Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 που πραγματοποιείται στη Βαυαρία.
Κάλεσε, όμως, την ελληνική κυβέρνηση «να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν».
«Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς», είπε ο κ. Ρέντσι.
Επεσήμανε επίσης ότι «από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από τη συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».
Σημειώνεται ότι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός έγραψε: «Καλό το πρώτο μέρος των εργασιών του G7 για την οικονομία. Σωστό να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και επενδύσεις, στοπ με την λιτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα