Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Δις ισόβια στον λέκτορα που δηλητηρίασε τη σύζυγο και τη γιαγιά της


 Έπεσε χθες η αυλαία στη δίκη του 45χρονου λέκτορα του ΑΠΘ (φωτό), ο οποίος κατηγορείται για τη διπλή δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της με αρσενικό, τον Αύγουστο του 2013.
Επειτα από πολύωρη διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντάς του δις ισόβια. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δηλητηρίασε με αρσενικό τις δύο γυναίκες, ενώ στη σύζυγό του χορήγησε το συγκεκριμένο δηλητήριο ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν. Η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης την περασμένη βδομάδα, όταν πρότεινε την ενοχή του 45χρονου.
Αμετανόητος ως το τέλος
«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροήν δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα» είχε τονίσει χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός για τον κατηγορούμενο γεωλόγο, ενώ είχε προσθέσει: «Σκότωσε όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ' αυτό το θέαμα. Ηθελε να το βλέπει. Εμεινε αμετανόητος ως το τέλος. Στέρησε από μία μάνα να αγκαλιάσει το παιδί της πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις»!
Ο 45χρονος πανεπιστημιακός αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες. Στην απολογία του είχε αποδώσει τους δύο θανάτους στο νερό, στο εξοχικό της οικογένειας, στα Γεωπονικά της Χαλκιδικής, που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό, ενώ είχε επιρρίψει ευθύνες και στον νοσοκομειακό γιατρό της συζύγου του, επειδή δεν εντόπισε το πρόβλημα. Η στάση του αυτή, που ξεκίνησε αμέσως μετά τη σύλληψή του και συνεχίστηκε στο δικαστήριο, είχε οδηγήσει την εισαγγελέα να χαρακτηρίσει τον 45χρονο αμετανόητο. espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα