Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ερωτικό σκάνδαλο «ξύρισε» αρχιμανδρίτη του Στρατού


 Ανάμεσα σε συμπληγάδες βρίσκεται ο 40χρονος αρχιμανδρίτης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος φέρεται ότι συγκατοικούσε με μία γυναίκα και την κόρη της. Η ίδια μάλιστα εμφανιζόταν ως αδελφή του, με αποτέλεσμα να ταξιδεύει δωρεάν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και να εισέρχεται σε διάφορες στρατιωτικές λέσχες με την ανάλογη κάρτα εισόδου που της είχε εκδοθεί. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται αρχιμανδρίτης των Ενόπλων Δυνάμεων, στον οποίο αποδίδεται ότι για κάποιο διάστημα συγκατοικούσε με μια κυρία. Να σημειωθεί ότι σε διαφορετική περίοδο φιλοξενούσε και την κόρη της, με την οποία όμως διέμεναν μαζί σε διώροφο σπίτι, αλλά σε ανεξάρτητο όροφο. Η εν λόγω κυρία μάλιστα εμφανιζόταν ως αδελφή του, με αποτέλεσμα να ταξιδεύει δωρεάν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και να εισέρχεται σε στρατιωτικές λέσχες με την ανάλογη κάρτα εισόδου.
Ο αρχιμανδρίτης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του λέγοντας ότι όλα όσα του αποδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πνευματικός του ήταν αυτός που του ζήτησε να στηρίξει οικονομικά και πνευματικά την εν λόγω κυρία. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, τη φιλοξένησε το 2006 στο σπίτι του μαζί με την ανήλικη κόρη της και αμέσως μετά εκείνος έφυγε σε άλλη πόλη, όπου και διέμενε πλέον μόνιμα. Τη φιλοξένησε προκειμένου να βρει μια εργασία και η κόρη της να δώσει εξετάσεις για να μπει στο πανεπιστήμιο.

Στην αναφορά που έστειλε η εν λόγω κυρία στο ΓΕΕΘΑ τον Οκτώβριο του 2013, την οποία κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε δύο μητροπολίτες, τόνιζε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αρχιμανδρίτη, ενώ για πολύ καιρό εμφανιζόταν ως αδελφή του προκειμένου να ταξιδεύει δωρεάν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας


Πράγματι, όταν η ανήλικη στο τέλος του καλοκαιριού του 2007 πέτυχε στις Πανελλαδικές, μητέρα και κόρη εγκατέλειψαν το σπίτι του αρχιμανδρίτη, αλλά μετά εκείνη πήγε και τον βρήκε στο μέρος όπου είχε μετατεθεί και έμειναν μαζί γύρω στους τέσσερις μήνες.


Κατά τους ισχυρισμούς του, όμως, στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο περί συγκατοίκησης, αφού το σπίτι των 300 τ.μ. που του είχε παραχωρήσει ο Στρατός για να μένει ήταν διώροφο και εσωτερικά υπήρχαν δύο διαφορετικά διαμερίσματα. Η γυναίκα, η οποία είχε αναλάβει τη συντήρησή του, έμενε στο ισόγειο και εκείνος στον πρώτο όροφο.



Παρουσιαζόταν ως αδελφή του


Οσο διάστημα έμεναν σε αυτό, εκείνη παρουσιαζόταν ως αδελφή του. Με αυτή την ιδιότητα πέτυχε και εκδόθηκαν ταυτότητες για την είσοδό της στις στρατιωτικές λέσχες, ενώ χρησιμοποιούσε το όνομά του για να ταξιδεύει δωρεάν με C-130. Ο αρχιμανδρίτης μετατέθηκε σε νησί του Αιγαίου και, όπως ισχυρίζεται, άλλαξε τις κλειδαριές στο σπίτι του, ενώ μόλις πληροφορήθηκε ότι η εν λόγω γυναίκα ταξιδεύει με στρατιωτικό αεροπλάνο προς αυτό, ο ίδιος επέλεξε να πάει να μείνει σε σπίτι φίλων του.


Παρ’ όλα αυτά, διανύοντας τον τρίτο χρόνο παραμονής του στο νησί, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω κυρία διέρρηξε το σπίτι του όταν εκείνος απουσίαζε, συν του ότι τον εκβίαζε με απώτερο σκοπό τα χρήματα. Σημειώνει μάλιστα ότι κάθε φορά που υπονοούσε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας, εκείνη του απαντούσε ότι θα βγει στις τηλεοράσεις και θα πει ότι είχαν σχέσεις, λέγοντάς του «εγώ θα σε ξυρίσω, θα σε καταστρέψω».


Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν παρέλειπε να εκφοβίζει τη μητέρα και την αδελφή του. Η εν λόγω γυναίκα δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αλλά έκανε ένα ακόμη βήμα. Τον Οκτώβριο του 2013 έστειλε αναφορά στο ΓΕΕΘΑ, την οποία κοινοποίησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε δύο μητροπολίτες, όπου σημείωνε ότι διατηρεί μαζί του ερωτική σχέση.


Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων του επιβλήθηκε τριετής αποχή από τα στρατιωτικά του καθήκοντα. Η προσωρινή παύση του είχε ως αποτέλεσμα δύο φορές μέχρι τώρα να μην μπορεί να κριθεί προακτέος στον επόμενο βαθμό, ενώ εάν παραμείνει διατηρητέος στον ίδιο βαθμό για τρίτη φορά θα αποβληθεί από το στράτευμα (αυτεπάγγελτη αποστρατεία).


Το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν πολύ σκληρότερο, καθώς του επέβαλε τριετή αργία από κάθε ιεροπραξία και εξάμηνη στέρηση του μισθού του για τα εξής πειθαρχικά παραπτώματα: «1) Της συγκατοίκησης μετά συνεισάκτου γυναικός, και 2) του δεινοτάτου σκανδαλισμού της συνειδήσεως των πιστών». Αρχικά είχε δοθεί εντολή να ερευνηθεί αν έχει διαπράξει και το αδίκημα «της πορνείας και της μοιχείας», αλλά κρίθηκε ότι αυτό δεν στοιχειοθετείται.


Κατόπιν τούτων, ο αρχιμανδρίτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Εκκλησίας της Ελλάδος, αμφισβητώντας τα πραγματικά περιστατικά ως μη ασφαλή αποδεικτικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι δεν προκύπτει από πουθενά με σαφήνεια το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συγκατοίκησε, αλλά και ότι στην πράξη δεν υπήρξε συγκατοίκηση.


Για το ίδιο αδίκημα που φέρεται ότι τέλεσε τιμωρείται με διττό τρόπο, τόσο ως στρατιωτικός όσο και ως ιερωμένος, και μάλιστα με ποινές που, όπως αναφέρει, οδηγούν στην εξόντωσή του.


Η ποινή που του επιβλήθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως λέει ο ίδιος στην προσφυγή του, «είναι υπέρμετρα αυστηρή και παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, ενώ η απόφαση είναι πλημμελώς αιτιολογημένη και με ασάφειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα