Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Τώρα παρακαλούν για επιείκεια οι βασανιστές του σκύλου

Με κείμενο που απέστειλαν στα paramythia-online.gr και thespro.gr, οι δύο φερόμενοι ως δράστες βάναυσης κακοποίησης σκύλου χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως "ατυχές συμβάν"
H βάναυση και απρόκλητη κακοποίηση του τετράποδου καταγράφηκε σε video που αναρτήθηκε σε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι πράξεις βασανιστηρίων με αποκορύφωμα τη ρίψη του σκύλου σε γκρεμό, το video κατέβηκε.
Οι δύο πρώην φαντάροι δηλώνουν σήμερα ότι "πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου".
Σημειώνουν μάλιστα ότι ο σκύλος "τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας".
"Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την

επιεική κρίση και κατανόηση όλων.
Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος"
Η δήλωση των φερομένων ως δραστών έρχεται μετά από πανελλήνιο ξεσηκωμό και τον σχηματισμό δικογραφίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τους δράστες ταυτοποίησε το ΓΕΣ, καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα σε στρατόπεδο, ενόσω υπηρετούσαν τη θητεία τους σε στρατόπεδο της Κόνιτσας.
Η υπόθεση προκάλεσε και την οργή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά:
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.
Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση:
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα