Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Αυτοκτόνησε 29χρονη στην Κύπρο που βίαζε ο θετός πατέρας της

Μία 29χρονη στην Κύπρο αυτοκτόνησε μην αντέχοντας τη φρίκη που βίωνε από τα τέσσερα της χρόνια, καθώς ο θετός πατέρας της και ιερέας την κακοποιούσε σεξουαλικά.
Πρόκειται για την Έλενα Φραντζή η οποία είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της - χρήστη ναρκωτικών. Ακόμα μία θλιβερή πτυχή της όλης ιστορίας. Η μητέρα της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί τη δική της μητέρα!
Η Έλενα λοιπόν απομακρύνεται. Ανάδοχος πατέρας της είναι ένας ιερέας, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικώς το κορίτσι με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του!
Η Έλενα όταν έγινε 10 ετών κατήγγειλε την κακοποίηση της στις κρατικές υπηρεσίες ευημερίας μέσω του σχολείου της αλλά κανείς δεν την πίστεψε και ο φάκελος της υπόθεσης «χάθηκε». Παρέμεινε στην ανάδοχη οικογένεια του ιερέα, ο οποίος συνέχισε να

την κακοποιεί μέχρι την ενηλικίωσή της.
Η Έλενα έκανε νέα καταγγελία και έπειτα από πολύ κόπο κατάφερε να πείσει στο δικαστήριο για τα όσα βίωνε. Ο ιερέας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση το 2013 και το 2015 αποφυλακίστηκε.
Αντί όμως να απομακρυνθεί από την Εκκλησία, επανήλθε στα καθήκοντά του και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.
Η Έλενα Φραντζή αν και μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά, μετά την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στην αυτοκτονία. thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα