Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις: Αύξηση αντικειμενικών αξιών έως και 60% στη Μεσσηνία

Αγωνία για τις νέες αντικειμενικές αξίες επικρατεί στη Μεσσηνία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για τις παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και της Νότιας Ελλάδας γενικότερα έχουν προταθεί αυξήσεις ακόμα και 60%.
Για παράδειγμα, σε παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές με τιμές ζώνης από 600 έως 700 ευρώ, προτάθηκε αύξηση στο επίπεδο των 1.000 έως 1.100 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου- είναι πολύ πιθανό ο φετινός ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης.
Σε αντίθεση με τη Νότια Ελλάδα, μειώσεις προτείνονται κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων της Αθήνας (π.χ. Πατήσια,

Κυψέλη) καθώς και σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Δυτική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Εκεί οι τιμές ζώνης από το επίπεδο των 1.000 έως 1.200 ευρώ μειώνονται στα 800 με 900 ευρώ.
Στις υπόλοιπες περιοχές οι τιμές ζώνης μένουν ουσιαστικά αμετάβλητες και κυμαίνονται από 1.400 έως 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα