Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Μεσσηνία: Δύο ακόμα κατηγορούμενοι για τις λαθρανασκαφές

Δύο ακόμη άτομα, ένας 56χρονος Μεσσήνιος τσιγγάνος και ένας 65χρονος Κορίνθιος, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αρχαιοκαπήλων την οποία εξάρθρωσε στις 13 του μήνα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Τα μέλη της φέρονται να δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε λαθρανασκαφές για την ανεύρεση χρυσού, λιρών, αρχαίων αγαλματιδίων και νομισμάτων, σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Δράμα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Καρδίτσα. Οι δύο νέοι κατηγορούμενοι προέκυψαν μετά την απομαγνητοφώνηση περισσότερων συνομιλιών από αυτές που η Δίωξη Ναρκωτικών είχε καταγράψει από πέρυσι τον Ιούλιο, οπότε είχε ξεκινήσει και η παρακολούθηση της σπείρας.
Ο Μεσσήνιος τσιγγάνος (από το Πήδημα, κάτοικος Φιλιατρών) και ο Κορίνθιος (υπάλληλος στα ΚΤΕΛ Κορινθίας), μαζί με τον 59χρονο Καλαματιανό εργολάβο

κατασκευών που κατηγορείται ως αρχηγός, έναν 64χρονο ελεύθερο επαγγελματία από την Καλαμάτα (που είχε συλληφθεί στο Λουτράκι Κορινθίας) και έναν 45χρονο Τριφύλιο ελαιοτριβέα, φέρονται να έκαναν 4 λαθρανασκαφές σε Μεσσηνία και Κορινθία.
Στο σπίτι του 65χρονου στο Λέχαιο Κορινθίας, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων και 21 σχεδιαγράμματα (χάρτες) με σημειώσεις, που απεικονίζουν περιοχές και τόπους λαθρανασκαφών. Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι και αυτός και ο τσιγγάνος ήταν από τα ενεργά μέλη του κυκλώματος - ενώ όπως προκύπτει από τη σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είχαν συνεργαστεί με το φερόμενο ως αρχηγό και τους άλλους δύο Μεσσήνιους κι έκαναν λαθρανασκαφές σε περιοχές ευρύτερα της Κυπαρισσίας, της Καλαμάτας και της Κορίνθου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας «περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς», η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Καλαμάτας. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα