Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σύγχρονος «Διογένης» που καλλιεργούσε χασίς εξέπληξε το δικαστήριο

Θεωρεί ανόητους όσους καπνίζουν το χασίς, ενώ ο ίδιος, έχοντας μια πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία για τη ζωή και όντας οπαδός του κυνικού φιλόσοφου Διογένη, το ονομάζει ιερό χόρτο και το χρησιμοποιεί για να φτιάχνει ροφήματα και λάδι για τον ίδιο και τα ζώα του.
Ο 69χρονος κατηγορούμενος εξέπληξε χθες με τις απόψεις του το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο τον έκρινε ατιμώρητο για δύο υποθέσεις κατοχής χασίς, τις οποίες αποδέχτηκε για δική του χρήση.
Μάλιστα, το δικαστήριο διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται άμεσα με την ειδική σύνθεση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και «δεν απενοχοποιεί» το χασίς. Ο ίδιος, πάντως, έδωσε το λόγο του στην Έδρα ότι δε θα ξανασχοληθεί με χασίς.
Αυτοαποκαλείται «Διογένης»
Η μία υπόθεση αφορούσε στο 2015, οπότε είχαν βρεθεί στην κατοχή του υπολείμματα χασίς, ενώ η δεύτερη το 2016. Σε αυτή την τελευταία οι αστυνομικοί εντόπισαν στην

αγροικία που διαμένει στην Τριφυλία μέσα σε λαδούσα 6 συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 1.510 γραμμαρίων και στην αυλή 5 φυτά ινδικής κάνναβης σε γλάστρα, ύψους από 10 έως 35 εκατοστά.
Δήλωσε τοξικομανής εδώ και 50 χρόνια και στην απολογία του ο ίδιος εξήγησε ότι γνώρισε το χασίς στην Αμερική από τα πεθερικά του, που ήταν χίπηδες.
Μάρτυρες, αλλά και ο ίδιος, είπαν πως ζει απομονωμένος σε μια αγροικία, χωρίς ρεύμα και νερό, με 50 σκύλους, γάτες κι ένα γαϊδουράκι. Αυτοαποκαλείται Διογένης, τον οποίο, όπως είπε, θεωρεί δάσκαλό του.
«Ιερό χόρτο»
Μάρτυρας κατέθεσε ότι τον γνώρισε στις φωτιές του 2007, όταν βοήθησε πολύ κόσμο και από τότε έχουν γίνει φίλοι. Υπογράμμισε ότι δεν είναι κακούργος, αλλά ένα βαθιά φιλοσοφημένο άτομο που βασίζεται στους κυνικούς φιλοσόφους. Ονομάζει το χασίς ιερό χόρτο και φτιάχνει μαζί με άλλα βότανα τσάι, αλλά και λάδι, που χρησιμοποιεί ως φάρμακο στα ζώα του. Εξήγησε ότι έχει σημαντική περιουσία και πως αν και δικαιούται, δεν έχει πάρει σύνταξη, προκειμένου να μην επιβαρύνει το ελληνικό κράτος. Άλλος μάρτυρας είπε ότι θα ήταν κάτι ξένο γι’ αυτόν να πουλήσει χασίς και τον χαρακτήρισε επίσης άτομο με βαθιά πολιτική σκέψη και φιλοσοφία ζωής.
Στην απολογία του ο ίδιος ανέλυσε τη φιλοσοφία του και παραδέχθηκε ότι καλλιεργούσε χασίς, τονίζοντας ότι θεραπεύει 400 αρρώστιες. Μάλιστα, σημείωσε ότι με τις ιδιότητες που έχει θα έπρεπε την καλλιέργειά του να έχει αναλάβει το κράτος. Δήλωσε, τέλος, αντίθετος στο κάπνισμα του χασίς. Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα