Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο πιλότο Νίκο Βασιλείου η αεροπορική επίδειξη της 120 ΠΕΑ

Τον Αρχάγγελο Μιχαήλ εόρτασε χθες η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος με την καθιερωμένη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Παναγιώτης Νίκας και Γιώργος Τσώνης αντίστοιχα, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Αφού ολοκληρώθηκε η δοξολογία, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, με το μήνυμα του Αρχηγού να έχει σκοπό να εμψυχώσει όλους όσοι υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ έκανε αναφορά και στην προσφορά της.

Πέραν του ότι αποτελεί βασικό εκφραστή την άμυνας στη χώρα, πραγματοποιεί αεροσυγκομιδές ασθενών, ενώ λαμβάνει μέρος σε επιχείρησης εντοπισμού- διάσωσης, όπως και στις κατασβέσεις πυρκαγιών.
Στο μήνυμά του ο Αρχηγός δεν ξέχασε να αναφερθεί στους πεσόντες αεροπόρους, οι οποίοι, όπως είπε, έβαλαν το καθήκον πάνω από τη ζωή τους και κερδίζουν το σεβασμό όλων.
Κλείνοντας το μήνυμα του Αρχηγού αναφερόταν στο πρόγραμμα αναβάθμισης που θα πραγματοποιηθεί στις πτέρυγες της Καλαμάτας και της Ανδραβίδας.
Μετά την ανάγνωση της διαταγής ακολούθησε η αεροπορική επίδειξη ενός αεροσκάφους Τ6 της ομάδας «Δαίδαλος», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αφιερώθηκε στον πιλότο της 120 ΠΕΑ, Νίκο Βασιλείου, που σκοτώθηκε στις 28 Αυγούστου, όταν κατέπεσε το T2 του οποίου ήταν κυβερνήτης.
Π.Μπ. 
Video: 









































Πηγή:tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα