Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Επιμορφωτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής στην Κυπαρισσία μετά το τραγικό δυστύχημα

Επιμορφωτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Κυπαρισσίας προτίθεται να κάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Hδη μετά από εντολή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη εστάλη επιστολή του γ.γ. Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Βούρδα προς το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, όπου προτείνεται τα σεμινάρια να γίνουν το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου.
Αφορμή -όπως φαίνεται από την επιστολή- στάθηκε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς μαθητές στην Κυπαρισσία αλλά και ο σχεδιασμός για τη σταδιακή οργάνωση επιμορφωτικών παρεμβάσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού επί της θεματικής ενότητας «Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια».
Στη σχετική επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το υπουργείο μας προτίθεται με τη

συνεργασία σας, να συμμετέχει σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Κυπαρισσίας. Το έργο της επιμόρφωσης θα αναλάβει ομάδα εργασίας από στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία έχουν εμπειρία και γνώση τόσο γενικά του αντικειμένου της κυκλοφοριακής αγωγής όσο και ειδικότερα του έργου «e-drive Academy». Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της επιμόρφωσης αποφασίστηκε να είναι εντός του μηνός Δεκεμβρίου, σε χώρους που θα υποδειχθούν από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Προτείνεται η επιμόρφωση να διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2018. Η χρονική διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος των εκπαιδευτικών εκτιμάται σε δύο διδακτικές ώρες ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και προτείνεται την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ των μαθητών σε μια διδακτική ώρα ανά σχολείο και προτείνεται να διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου».
Τέλος σημειώνεται ότι είναι κρίσιμο τα επιμορφωτικά προγράμματα να τα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν τη θεματική ενότητα αλλά και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του κάθε σχολείου. Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα