Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει επικαιροποιήσει σχέδια έκτακτων αναγκών παρότι του έχει ζητηθεί

Ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει επικαιροποιήσει τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών παρότι του έχει ζητηθεί, τόνισε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τζαβάρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.
Στη σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία για αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό εν όψει της χειμερινής περιόδου, συμμετείχε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ως προεδρεύων του Οργάνου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Τσακανίκας και εκπρόσωποι Αρχών και υπηρεσιών που μετέχουν στο Όργανο ως μέλη. Για ακόμα μία φορά σε συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο.Π.Π. Δήμου Τριφυλίας αναφέρθηκαν προβλήματα, τα οποία δυστυχώς διαπιστώνονται κατ’ έτος αφού

δεν επιλύονται. Παράλληλα, επισημάνθηκε η συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των εμπλεκόμενων Αρχών και υπηρεσιών.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας αναφέρθηκε σε έργα και παρεμβάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ σε ακόμα μία συνεδρίαση του Οργάνου άφησε αιχμές για τη γενικότερη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και σε χρονοβόρες διαγωνιστικές διαδικασίες για υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων.
Ο κ. Τζαβάρας επισήμανε ότι από την κλιματική αλλαγή προκαλούνται δύσκολες καταστάσεις και εστίασε στην ανάγκη πρόληψης και κατάλληλης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων, εξ ου και ζήτησε από το Δήμο Τριφυλίας να επικαιροποιήσει τα σχέδιά του για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και την ενίσχυση και αξιοποίηση εθελοντικών ομάδων.
Ακολούθως τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι Αρχών και υπηρεσιών, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας και κάθε Αρχή και υπηρεσία από την πλευρά της να είναι σε ετοιμότητα για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα