Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Τριφυλία: Δεδομένα, ρευστότητα και... παραδοξότητα ενόψει δημοτικών εκλογών

Τέσσερις μήνες πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, ρευστότητα επικρατεί σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό πεδίο στην Τριφυλία.
Κανένας δε μπορεί να προβλέψει, να εκτιμήσει με ασφάλεια ή να πει με απόλυτη βεβαιότητα πώς, τελικά, θα διαμορφωθεί το σκηνικό ενόψει των εκλογών.
Αν κάποιος άγνωστος στην περιοχή, που να μην έχει καμία, μα καμία σχέση με τον τόπο, κάτσει και ακούσει το τι λέγεται και “κυκλοφορεί” σχετικά με τις εκλογές θα νομίσει, πραγματικά, πως ίσως η Τριφυλία είναι η πρωτεύουσα της χώρας ή, ακόμη, ενδεχομένως και ο ομφαλός της γης!
Οργιάζουν παραφιλολογία, συνωμοσιολογία, σεναριολογία, φημολογία.
H δημοσιογραφική δεοντολογία και ακεραιότητα και η προσωπική μας αξιοπιστία και

αξιοπρέπεια, δε μας επιτρέπουν να γράφουμε και να ξαναγράφουμε ό,τι κατεβάζει η “γκλάβα” του οιοδήποτε όσο και αν εκείνος μπορεί να “φουσκώνει” από το δήθεν “παραγοντιλίκι”.
Ούτε και πρόκειται ποτέ να μετατραπούμε σε… «μέσον» για μόστρα οιουδήποτε και πολύ δε περισσότερο να “χρησιμοποιηθούμε”, έστω και ακούσια, για προ-εκλογικά παιχνίδια! Φήμες κυκλοφορούν πολλές! Άλλες με μια στοιχειώδη βάση ανταποκρινόμενες, ως ένα βαθμό, στην αλήθεια και άλλες, δυστυχώς, όχι απλώς εξωπραγματικές αλλά που αγγίζουν και το όριο της φαντασιοπληξίας!
«Ως δεδομένα θεωρούνται η σχεδόν πλήρης απογοήτευση της κοινωνίας από τη σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή Κατσίβελα, αλλά και απογοήτευση, γενικότερα, από το σημερινό και απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με τις όποιες πιθανά εξαιρέσεις να «χάνονται» στη συνολική εικόνα που παρουσιάζεται.
Παράλληλα, δεδομένη και διάχυτη είναι στην κοινωνία της Τριφυλίας η εναγώνια αναζήτηση προοπτικής για το δήμο και τον τόπο από αυτοδιοικητικό σχήμα που να εμπνεύσει, ενώσει, συσπειρώσει και ανοίξει το δρόμο στο μέλλον», αναφέρθηκε σε άρθρο του γράφοντος στο φύλλο του «Θ» την προηγούμενη Κυριακή και αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια της σημερινής πραγματικότητας η οποία και αποτελεί αφετηρία εξελίξεων.
«Η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή κρίνεται, κρίθηκε, βοά η Τριφυλία ότι δεν πέτυχε αλλά… έτσι “έτυχε” κατά τη διαρρεύσασα τετραετή θητεία της. Εάν, άλλωστε, η κοινωνία θεωρούσε ότι είχε πετύχει η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συνέβαιναν όσα συμβαίνουν, να λέγονταν όσα λέγονται, να φημολογούνταν όσα φημολογούνται. Εάν είχε πετύχει η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή, ποιος θα είχε κότσια να την αμφισβητήσει; Κανένας!
Η κοινωνία, λοιπόν, θεωρεί ότι δεν πέτυχε η σημερινή και απερχόμενη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και δεν το ισχυρίζεται από κεφαλιού του ο γράφων.
Οι ίδιοι οι πολίτες το λένε!», τονίστηκε. Ίσως, πλέον, στην Τριφυλία να μοιάζει κοινότυπο αλλά είναι γεγονός και θεωρείται ως δεδομένο αδιαμφισβήτητο ότι η δημοτική Αρχή Κατσίβελα, όχι μόνο διέψευσε προσδοκίες αλλά, αντίθετα, προκάλεσε πλήρη απογοήτευση σε δημότες και κατοίκους, που ανέμεναν κάτι διαφορετικό να γίνει κι ο δήμος ν’ αλλάξει πορεία αλλά, ωστόσο, διαπιστώνουν τέλμα, με πισωγύρισμα, γι’ αυτό και, όπως λένε, απορρίπτουν το σημερινό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του δήμου.
Και η κύρια ευθύνη, ακόμη και από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, αποδίδεται στον ίδιο το δήμαρχο, την αντίληψη συγκεντρωτισμού (και αυταρχισμού) στη διοίκηση και απολυτότητα του ιδίου στις επιλογές και αποφάσεις.
«Η πολιτική ηγεσία, το σχήμα διοίκησης και ο τρόπος διοίκησης του δήμου Τριφυλίας, όπως έχουμε επισημάνει, δεν έχουν αποδώσει τα επιθυμητά κι αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά, αντιθέτως, προκαλούν σωρεία προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία του και οι συνέπειες αυτών έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.
Αυτό, που είναι διαπιστωμένο και γνωστό ήδη από προηγούμενα χρόνια, στις μέρες μας λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με την κατάσταση να μοιάζει από χαοτική έως και… “διαλυτική”.
Γι’ αυτό και το κλίμα στη δημοτική παράταξη Κατσίβελα είναι ιδιαιτέρως βαρύ…», αναφέραμε σε ρεπορτάζ στο «Θ» σχετικά με τις εξελίξεις στο δήμο Τριφυλίας ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019.
«Είναι γνωστό και στις πέτρες ότι έχει διαρραγεί πλήρως η συνοχή της δημοτικής παράταξης του κ. Κατσίβελα και οι περισσότεροι εκ των δημοτικών και τοπικών συμβούλων φέρονται να μην τον ακολουθούν σε τυχόν νέα του υποψηφιότητα», σημειώναμε σε άλλο ρεπορτάζ.
Παράλληλα, ένα πρωτοφανές και παράδοξο «φαινόμενο» εξελίσσεται στην Τριφυλία σχετικά με το… πολιτικό μέλλον του σημερινού και απερχόμενου πλέον δημάρχου, Παναγιώτη Κατσίβελα, καθώς παρότι ο ίδιος από το Σεπτέμβριο και μάλιστα τότε μέσα σε ελάχιστες μέρες, δήλωσε δημόσια τρεις – τέσσερις φορές ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019, στην περιοχή συζητείται έντονα ότι, τελικά, δε θα είναι υποψήφιος!
Από τις αρχές του Νοεμβρίου ο κ. Κατσίβελας, σύμφωνα με όσα “κυκλοφορούν” στην τοπική κοινωνία, φέρεται να μετέβη στην κεντρική διοίκηση της ΝΔ και να είχε επαφές - συζητήσεις σχετικά με τις δημοτικές εκλογές στην Τριφυλία κατά τις οποίες να έγινε γνώστης των προθέσεων της ΝΔ για το δήμο Τριφυλίας και τον ίδιο, όμως ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας δεν έχει αναφέρει κάτι επί αυτών δημόσια αλλά και ούτε καν στους στενούς του συνεργάτες και αυτό το γεγονός, από μόνο του, είναι που εγείρει ερωτηματικά ή, κατά άλλους, σηματοδοτεί και δρομολογεί εξελίξεις... Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα