Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

15χρονος έπεσε στα δόντια αρκούδας για να σώσει 13χρονο ξάδερφο του

15χρονος έπεσε στα δόντια αρκούδας για να σώσει 13χρονο ξάδερφο τουΤο 15χρονο αγόρι και ο δύο χρόνια μικρότερος ξάδερφός του επέστρεφαν από βόλτα, όταν σε ερημικό σημείο, πέντε χλμ. μακριά από το χωριό τους, βρήκαν μπροστά τους την αρκούδα.
Θυσία για να σώσει τον μικρότερο ξάδερφό του έγινε ένα αγόρι 15 ετών, το οποίο βρέθηκε κατακρεουργημένο από αρκούδα στην επαρχία Καμτσάτκα, στα ανατολικά της Ρωσίας. 
Ο 15χρονος Ρόντιον και ο δύο χρόνια μικρότερός του, Μπόρις, ζούσαν σε ένα χωριουδάκι ονόματι Λάζο. Την Δευτέρα αποφάσισαν να πάνε στον μετεωρολογικό σταθμό, όπου εργάζεται ο πατέρας ενός εκ των δυο παιδιών.Έπρεπε να διανύσουν 14 χιλιόμετρα σε ερημική περιοχή. Ενώ έφτασαν σώα και αβλαβή στον σταθμό, στην επιστροφή δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερά.
Βρέθηκαν αντιμέτωπα με μια αρκούδα, χωρίς να υπάρχει κανείς κοντά για να τα βοηθήσει ενώ το χωριό τους ήταν 5 χιλιόμετρα μακριά.
Το άγριο ζώο επιτέθηκε στον Μπόρις αλλά ο μεγαλύτερος ξάδερφός του δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή και μπήκε μπροστά του για να τον υπερασπιστεί. Ο 13χρονος μπόρεσε έτσι να ξεφύγει και με τραύματα στο χέρι και το κεφάλι, έτρεξε στο χωριό και ενημέρωσε τις αρχές. Κυνηγοί έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης. Βρήκαν την αρκούδα με το νεκρό σώμα του 15χρονου, από το οποίο έλειπαν τα άκρα και το κρανίο του.
"Το παιδί ήταν σιωπηλό, ήταν σε σοκ" δήλωσε επικεφαλής των τοπικών αρχών στα ΜΜΕ. Και συνέχισε: "Ζω και εργάζομαι εδώ 35 χρόνια. Δεν θυμάμαι καμία περίπτωση αρκούδας να κατασπαράζει παιδί. Αυτή η άγρια επίθεση είναι η πρώτη".
Να σημειωθεί ότι η Καμτσάτκα είναι γνωστή για τον μεγάλο πληθυσμό καφέ αρκούδας. Εφόσον στην περιοχή δεν έχουν πέσει ακόμα χιόνια και δεν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, τα άγρια θηλαστικά είναι ακόμα ξύπνια και δεν έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη.
Σύμφωνα με τους ντόπιους, όταν είναι σε αυτή την κατάσταση οι αρκούδες γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες. Μερικές φορές πλησιάζουν πόλεις και χωριά σε αναζήτηση τροφής και μπορεί να επιτεθούν ακόμα και σε ανθρώπους.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα