Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

48χρονος προσπάθησε να κλέψει τέσσερα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Σε 23 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα προχώρησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία, σε ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Ανάμεσά του και ένας 48χρονος που αποπειράθηκε να παραβιάσει σταθμευμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο Νέδοντα.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και στους πέντε νομούς της περιφέρειας.
Κατά τη διάρκειά της , έγιναν συνολικά έλεγχοι σε 890 άτομα, εκ των οποίων τα 681 ήταν Έλληνες και τα 209   αλλοδαποί, καθώς και σε 689 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 114 άτομα, από τα οποία 67 ήταν Έλληνες και 47 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 70 άτομα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 376 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Λεωφορεία ΚΤΕΛ
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Πέντε Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο άτομα για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, ένας 29χρονος σε έλεγχο που του έγινε από τη ΔΙΑΣ βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 2,3 γραμμ. χασίς. Επίσης, συνελήφθη ένας 40χρονος διότι σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να  έχει στην κατοχή του 8 δισκία που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.
  • Ένας 48χρονος για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα το απόγευμα της Παρασκευής, στο ποτάμι,  κοντά στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς, ο 48χρονος αποπειράθηκε να παραβιάσει πόρτα λεωφορείου, χωρίς όμως να το καταφέρει. Οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από τον οδηγό του λεωφορείου, που ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο 48χρονος στη συνέχεια προσπάθησε  να παραβιάσει άλλα τρία λεωφορεία. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, όμως λίγο παρακάτω εντοπίσθηκε από αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί και συνελήφθη.
  • Ένας 47χρονος αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας 48χρονος αλλοδαπός από τη Σιέρα Λεόνε για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Ο 48χρονος συνελήφθη στην οδό Κρήτης να έχει προς πώληση 31 ζευγάρια γυαλιά οράσεως, 4 ρολόγια και 10 φακούς. Επίσης, για τον ίδιο λόγο συνελήφθη στην οδό Αναλήψεως ένας 25χρονος που είχε προς πώληση 16 πλαστικούς υαλοκαθαριστήρες.
  • Πέντε Έλληνες και 4 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 
Εξιχνίαση
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει σε κατάστημα, στις 25 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.
Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας οι δράστες πήγαν σε οπωροπωλείο  στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας και από πάγκο που βρισκόταν έξω από το κατάστημα κατέστρεψαν και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα, φρούτα και λαχανικά. Από το σύστημα καταγραφής της ΚΑΚ, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν τρεις. Αναγνωρίσθηκαν ένας 19χρονος και ένας 18χρονος που έχουν ξαναπασχολήσει τις αρχές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Της Βίκυς Βετουλάκη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα