Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Παράλληλα, θα διανέμονται φυλλάδια και θα προβάλλεται βίντεο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη.
Οι εν λόγω δράσεις οργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, που φέτος έχει ως κεντρικό θέμα “Οικογένεια και Διαβήτης”.
Η εκστρατεία στοχεύει να τονίσει τη σημασία της πάθησης, καθώς και της σωστής και έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισής της, όχι μόνο για το ίδιο το άτομο με διαβήτη, αλλά και για την οικογένειά του στο σύνολό της.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατά του Διαβήτη (ΙDF) αναφέρει ότι πάνω από 425 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Η Ελλάδα, εξαιτίας του τρόπου ζωής (υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και έλλειψη σωματικής δραστηριότητας) συγκαταλέγεται στα κράτη με υψηλούς ρυθμούς αύξησης των ατόμων με διαβήτη. Αυτό επιβάλλει άμεσα τη λήψη μέτρων πρόληψης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Περίπου 1 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ, δυστυχώς, 1 στα 2 άτομα δεν το γνωρίζει.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα