Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Καλαμάτα: Μηνυτήρια αναφορά της ΛΑΕ για την παράνομη κατάσχεση επιδοτήσεων


Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Καλαμάτας για την παράνομη κατάσχεση μέρους της επιδότησης, ενάντια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ΑΑΔΕ και τις τράπεζες, κατέθεσαν χθες ο Θανάσης Πετράκος μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της ΛΑΕ μαζί με τοπικά στελέχη του κόμματος.
Ο κ. Πετράκος έκανε λόγο για παράνομες και αυθαίρετες κατασχέσεις των κοινοτικών επιδοτήσεων και παρατήρησε πως με την κατάθεση των μηνυτήριων αναφορών (χθες κατατέθηκε και στον Πύργο) στόχος είναι “να κληθούν οι εισαγγελείς να ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων που παρανόμως «κουτσούρεψαν» και κατάσχεσαν μέρος των κοινοτικών επιδοτήσεων από τους παραγωγούς που περίμεναν να τις εισπράξουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα της καλλιέργειας των χωραφιών τους”.
Στη μηνυτήρια αναφορά που συνυπογράφουν οι Γιώργος Κανέλης και Μαρία Μήτση, επισημαίνεται πως “ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων
Προσανατολισµού και Εγγυήσεων) παρακράτησε παρανόμως τμήμα της βασικής ενίσχυσης (κοινοτικής επιδότησης) από αγρότες - παραγωγούς οι οποίοι έχουν προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, παρότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν ασκήσει αντιρρήσεις κατά των δασικών χαρτών ή αιτήσεις εξαγοράς - χρήσης στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες με δεδομένο ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει δώσει παράταση μέχρι το 2020 να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προαναφέρονται”.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι “οι κοινοτικές ενισχύσεις σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία είναι ακατάσχετες, αλλά και κατά το άρθρο 982 § του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ορίζει ότι εξαιρούνται από την κατάσχεση εις χείρας τρίτου κάθε είδους κοινοτικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις στα χέρια του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ως τρίτου, μέχρι την κατάθεσή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων ή την µε άλλο τρόπο καταβολή τους σε αυτούς”.
Επίσης, αναφέρεται πως “παρανόμως η ΑΑΔΕ ιδιοποιείται ακατάσχετο, τα δε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία περιλαμβάνουν στις δηλώσεις τρίτων και δεσμεύουν και ποσά ευθέως ακατάσχετα, αμέσως ή εμμέσως, συνδράμουν την ΑΑΔΕ στην ανωτέρω άδικη, υπαίτια και παράνομη συμπεριφορά της”.
Τέλος, υποστηρίζεται ότι “λόγω ποσού και αριθμού κατασχέσεων, συντρέχουν οι περιπτώσεις της διακεκριμένης κακουργηματικής περίπτωσης παρανόμου ιδιοποιήσεως”.
Η ΛΑΕ καλεί όλα τα συλλογικά όργανα των αγροτών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στις παρανομίες κυβέρνησης, τρόικας και τραπεζών.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα