Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Κύκλωμα κοκαΐνης: Εμπλοκή του Γιάννη Μακρή εξετάζει η ΕΛΑΣ - Αυτό είναι το ιστιοφόρο της διακίνησης(φωτο)

Συνεχώς έρχονται στο «φως» νέα στοιχεία για το μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης που είχε τις «ρίζες» του στην Ελλάδα και δραστηροποιούταν στην Λατινική Αμερική.
Πιο αναλυτικά, σημειώνεται πως μετά την εξιχνίαση του κυκλώματος, έχουν γίνει συνολικά 7 συλλήψεις στο Εκουαδόρ και άλλες 3 συλλήψεις στην Ελλάδα.
Στο Εκουαδόρ, μάλιστα, η DEA με τη βοήθεια Έλληνα αξιωματούχου εντόπισε ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο οι δράστες είχαν κρύψει σε ειδικές κρύπτες, πάνω από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης.
Παράλληλα, στη εν λόγω χώρα της Λατινικής Αμερικής έγιναν άλλες έξι συλλήψεις ανάμεσα σε αυτές ήταν κι άτομα του πληρώματος, οι οποίοι θα οργάνωναν τη διακίνηση

των ναρκωτικών στην Αυστραλία.
Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιούσαν τρεις συλλήψεις για την ίδια υπόθεση, ανάμεσά τους και το γιο διάσημης αστρολόγου με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος διατηρεί καφετέρια στα Νότια Προάστια, και φέρεται από την Ασφάλεια, μαζί με τους άλλους δυο συλληφθέντες, να έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην αγορά και μεταφορά της κοκαΐνης, στην Αυστραλία.


Ο έτερος των συλληφθέντων είναι επίσης γνωστός Αθηναίος, καθώς διατηρεί στα Νότια προάστια τις Αττικής μάντρα με μεταχειρισμένα πολυτελή αυτοκίνητα και πελάτες πολλούς επωνύμους Αθηναίους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τρεις προαναφερθέντες να είναι η βιτρίνα του πραγματικού χρηματοδότη καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να καταλάβει πώς οι τρεις συγκεκριμένοι διέθεσαν 1,5 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουν την εν λόγω μεταφορά.


Το καρτέλ ήθελε να πωλήσει την κοκκαΐνη στην Αυστραλία καθώς εκεί η τιμή του κιλού κυμαίνεται από 80.000 με 100.000 δολάρια ενώ στην Ελλάδα 40.000 δολάρια με 50.000 δολάρια.Επίσης, εξετάζεται ενδεχομένη επαφή των συλληφθέντων με τον δολοφονηθέντα Γιάννη Μακρή, εξαιτίας της μεταφοράς, της πρόθεσης μεταφοράς δηλαδή αφού το φορτίο δεν έφτασε ποτέ, στην Αυστραλία.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ένας από τους συλληφθέντες στο Εκουαδόρ είναι αδελφός του Αλβανού που συνελήφθη στην Ελλάδα και θεωρείται ότι είναι ο ενδιάμεσος κρίκος.



Ο ιδιοκτήτης της καφετέρειας και γιος της Αστρολόγου, δε, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα οικονομικής φύσης, ενώ ο Αλβανός στην Ιταλία για κύκλωμα μεταφοράς 2,5 κιλών χασίς.

Το ιστιοφόρο με το οποίο επιχειρήθηκε η μεταφορά ονομάζεται Sunset και είχε μετασκευαστεί πλήρως προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε πιθανό σημείο, τα καθίσματα, οι δεξαμενές νερού και οτιδήποτε άλλο, για να μεταφερθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσότητα ναρκωτικών. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα