Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Μεσσηνία: Συνεχίζουν την αποχή οι εξεταστές οδήγησης

Τίποτα δεν άλλαξε η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, όσον αφορά στις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, με την οποία δίνει τη δυνατότητα στους εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών να διενεργούν εξετάσεις εκτός ωραρίου και να λαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση.
Οι εξεταστές στη Μεσσηνία συνεχίζουν την αποχή τους καθώς είναι απλήρωτοι. Αυτή θα διαρκέσει έως την Παρασκευή και μετά θα ληφθεί απόφαση της Ομοσπονδίας για το αν θα συνεχισθεί ή όχι.
Πάντως χθες ιδιοκτήτες σχολών οδηγών απ’ όλη την περιφέρεια επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη μη εξέταση υποψήφιων

οδηγών εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής των εξεταστών.
Συνεχίζεται η αποχή
Η αποχή των εξεταστών έχει ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου, καθώς το υπουργείο δεν τους έχει καταβάλει την ανάλογη αποζημίωση εδώ και πέντε μήνες. Στη Μεσσηνία πάνω από 350 υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να δώσουν εξετάσεις, ενώ 250 υπερήλικες οδηγοί κυκλοφορούν στους δρόμους της Μεσσηνίας με τρίμηνα σημειώματα, καθώς αναμένουν να δώσουν εξετάσεις για ανανέωση του διπλώματός τους με τα νέα δεδομένα.
Ο περιφερειάρχης τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε απόφαση για να γίνονται εξετάσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας και να καταβάλλεται στους εξεταστές μηνιαία αποζημίωση. Όμως, οι εξεταστές δε θεωρούν ότι αυτό είναι λύση για τους ίδιους και συνεχίζουν να μην μπαίνουν στα οχήματα για εξετάσεις.
Συνάντηση με εκπαιδευτές
Στο μεταξύ, χθες το πρωί ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης επισκέφτηκαν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, στην Τρίπολη, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δεσμευτεί ότι θα έχει καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα διενέργειας εξετάσεων.
«Δυστυχώς μέχρι σήμερα το υπουργείο, το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη για το πρόβλημα, δεν έχει φανεί συνεπές στη δέσμευσή του για την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση» σημείωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ευελπιστώ αυτή τη φορά να τηρήσει αυτή τη δέσμευση».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση, είναι διατεθειμένη, εφόσον δώσει τη δυνατότητα το υπουργείο, να προβεί στη διενέργεια εξετάσεων εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών της, καλύπτοντας μάλιστα το πιθανό επιπρόσθετο κόστος εάν υπάρξει η νομική δυνατότητα.
Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα